Ook Convident wordt geraakt door de Corona crisis. Groningse ondernemer en Co-founder van Convident Rick Dreise is hoopvol en daadkrachtig. “In korte tijd worden er dingen uit de grond gestampt die normaal weken of maanden duren. Misschien dat het ontwerp van die nieuwe webapplicatie nog niet helemaal af is, of dat er enkele aanpassingen in je nieuwe website technieken nodig zijn, maar who cares in deze tijd. Veel wordt met open armen en een flinke dosis positiviteit ontvangen. Misschien is dit wel een perfecte tijd om een minimum viable product (MVP) te bouwen van dat idee wat al een tijd op de plank ligt”.
De coronacrisis kan ondernemers met meerdere verdienmodellen minder hard raken, dan ondernemers die zich focussen op 1 business. “Met Convident zijn we bezig om naast het werken voor klanten (urenmachine) ook eigen brands en concepten in de markt te gaan zetten (recurring business). Aangezien de aanvragen in onze markt nog doorlopen, gaan we hier vol mee door. Tegelijkertijd merken we de effecten van de corona crisis weldegelijk, dat zien we vooral terug in een afname van het aantal aanvragen in verschillende branches. Maar ook in het feit dat klanten (lopende) opdrachten uitstellen of alsnog annuleren. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat geeft een gevoel van saamhorigheid. (Collega) ondernemers steunen elkaar dan ook massaal. In gesprekken met diverse organisaties die ik afgelopen dagen had vlogen de ideeën om de oren. Een overheidsinstelling die een vraag en aanbod platform voor ondernemers wil maken tot een MKB-ers die zijn medewerkers extra wil helpen om zich voor anderen in te zetten. Allemaal geboren vanuit positiviteit en inventiviteit”.
“Gezien de preventieve maatregelen die er genomen worden rondom het Corona-virus is thuiswerken de nieuwe standaard. Ik denk dat onze branche daarin een streepje voor heeft, omdat het digitaal inrichten automatisch verweven zit in ons DNA. Convident is dusdanig ingericht, dat we op afstand veel mogelijkheden direct kunnen benutten”, aldus Rick.
Convident volgt uiteraard het advies van het RIVM en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Vanaf maandag 16 maart is het volledige team dan ook niet meer werkzaam vanuit ons kantoorpand in hartje Groningen, maar vanuit huis. “Dan moet je meteen creatief zijn met de mogelijkheden die voorhanden liggen. Convident maakt al een ruime tijd gebruik van Slack business, een soort Whatsapp, maar dan voor bedrijven waarin meerdere functies zijn samengevoegd. Zo kun je gemakkelijk bestanden delen van uiteenlopende groottes, kun je een groepsgesprek beginnen en je eigen scherm delen met je collega’s. Maar ook Zoom, Microsoft Teams en (gratis) online trainingen met onze klanten komt dagelijks aan bod. Dit zorgt ervoor dat er goed overlegd kan worden, vanuit diverse locaties, wat noodzakelijk is voor een gezonde bedrijfsvoering. En eenmaal terug op kantoor zullen we maatregelen nemen voor een 1,5 meter kantoor cultuur”.
“Er is veel (digitale) ontwikkeling gaande en bij Convident zijn we ervan overtuigd dat initiatieven ook na de coronatijd blijven bestaan. Naast reguliere aanvragen neemt de vraag voor een minimum viable product (MVP) toe. In de laatst genoemde zien we tijdens de corona periode een groeiende ontwikkeling. In onze termen is daarin aanpassingsvermogen een belangrijk keyword. Zowel van jouw organisatie als in de denkwijze van het neerzetten van een site, shop of webapplicatie. Samen komen we hierin altijd tot een passend product”.
“Verschillende bedrijven en andere organisaties hebben initiatieven opgezet die helpen tijdens de corona periode. Dat doet me goed en stemt hoopvol. Om vraag en aanbod van deze initiatieven bij elkaar te brengen, werkt Convident samen met verschillende partners aan het lanceren van online platformen. Ben jij ook bezig met een initiatief of kun je iets leveren om een ander te helpen? Neem dan hier contact met ons op. We pakken het graag met je op, denken mee of verbinden met één van onze partners. Kop d’r veur en we gaan er samen tegenaan”.