Groningen duurzaamste stad

Convident is gevestigd in Groningen. En daar zijn we trots op. Groningen is onze stad. Een duurzame stad. En deze prachtige stad heeft als doel om in de toekomst de duurzaamste stad van Nederland te worden!

Samenwerking voor de duurzaamste stad van Nederland.

De gemeente Groningen heeft aangegeven dat het mogelijk is om de duurzaamste stad van Nederland te worden. Het is belangrijk dat zowel de stad als gemeente Groningen voor iedereen een goede leefomgeving is, voor nu en later. Ook wil de gemeente in 2025 CO2 neutraal zijn. Door samenwerking met bedrijven en inwoners hoopt men dit proces te kunnen bespoedigen. In 2018 heeft er een onderzoek plaatsgevonden door de organisatie van natuur en milieu, waaruit naar voren kwam dat Groningen op plaats 5 staat wat betreft duurzaamheid in Nederland. Echter staat Groningen wel op nummer 1 als meest duurzame stad van het noorden! En daar is Convident trots op!

Neutrale stad

Een belangrijk doel is om in 2035 Groningen een neutrale stad te laten zijn. Dit betekent dat alle energie die in onze stad wordt gebruikt duurzaam wordt opgewekt. Het doel is om geen co2 meer uit te stoten. Bedrijven en instellingen zijn voor 51% verantwoordelijk van het totale energieverbruik in de stad. Wat een enorm pluspunt is, is dat Groningen het goed doet wat betreft de inkoop van groene elektriciteit, en het gebruik van duurzame energiebronnen. Ook wij van Convident dragen ons steentje bij. Dit door het gebruik van zonnepanelen, en daarmee het opwekken van groene energie.

Comfortabele leefomgeving voor iedereen

Zowel door bewoners- als bezoekers wordt de stad als positief ervaren wat betreft duurzaamheid, en daarbij de omgeving. Denk hierbij aan ons prachtige plantsoen, of de mooie natuur aan de zuidkant van de stad. Steeds meer mensen zorgen voor een groenere tuin. Dit is fijn voor dieren, en zorgt voor een betere afvoer van regenwater. Ook is het de bedoeling dat alle winkels in de toekomst alleen nog bevoorraad gaan worden d.m.v. schone voertuigen. Wat ook nog even gezegd moet worden is dat Groningen een echte fietsstad is. In 2018 stonden we in de top 10 beste fietssteden van Nederland. Onze ‘groene’ voertuigen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving.

Veel initiatief vanuit inwoners en ondernemers

Veel inwoners en ondernemers zetten zich in voor een duurzame stad. Ook Convident wil graag een bijdrage leveren aan de stabiliteit van de samenleving waarin we samen werken. We richten ons regelmatig op diverse duurzaamheidsprojecten, en ondersteunen minimaal 2 projecten op jaarbasis. Groningen beschikt over vele ondernemingen die zich inzetten als het gaat om duurzaamheid. Ook de inwoners nemen duurzaamheid serieus. Mensen besparen op energielasten, wekken zelf energie op, en ( wat ook steeds populairder lijkt te worden) ze verbouwen groente in hun eigen moestuin. Groningen beschikt inmiddels over tientallen locaties verspreidt over de stad.

Convident staat voor duurzaam                           

Vindbare websites met moderne designs       

Maar we willen anderen ook laten zien dat een duurzame winst voor het grijpen ligt. Ook in onze branche kunnen we het verschil maken.