Grafisch design van je online platform

Of jouw online platform succesvol is hangt van veel verschillende factoren af. Maar dat een grafisch ontwerp belangrijk is, en dat je grafisch design bijdraagt aan de mate waarin je een succesvol online platform beheert, dat is één ding dat zeker is! Het grafisch design maakt de inspanningen die jij doet zichtbaar. In dit artikel lees je de nieuwste webdesigntrends en hoe je dit kan toepassen op je eigen online platform.

6 trends op het gebied van grafisch design

1. Het blijven doorontwikkelen van je online platform

Het aanpassen van jouw online platform in een geheel nieuwe stijl doe je vast niet dagelijks. Je laat liever eens in de zoveel tijd je gehele platform opnieuw, ‘from scratch’, ontwerpen en inrichten zodat je platform weer voor een langere tijd live kan gaan. Toch is het de trend om je online platform te blijven door ontwikkelen en daarbij is ook je grafisch design een must. Neem als voorbeeld Facebook, zij blijven telkens nieuwe aanpassingen doen aan hun logo, buttons, functionaliteiten, etc. Blijf daarom dus altijd bezig met het verfraaien en optimaliseren van jouw platform. Op deze manier zorg je ervoor dat je site up-to-date is en dat je website ‘fit’ blijft of grafisch gebied.

 

2. Duimvriendelijke navigatie

Eerder hebben wij het belang van een responsive website al beschreven. Tegenwoordig is de trend dat een platform niet alleen responsive moet zijn, maar ook duimvriendelijk. Een duimvriendelijk platform is een platform dat gemakkelijker vanaf een smartphone te navigeren is met je duim. Je duim is immers de muis voor het gebruik van je smartphone. Zorg er daarom voor dat de menuknop altijd makkelijk klikbaar is en dat er een uitschuifbaar menu getoond wordt.

3. Woordbeeld

Tegenwoordig wordt er veel gecommuniceerd door middel van foto’s. Bezoekers en gebruikers van online platformen lezen namelijk steeds minder en gaan vooral af op foto’s. Maar hoe kom je nog aan relevante beeldmerken? Inmiddels zijn alle stockfoto’s al ingezet en eigen onscherpe foto’s wil je ook niet op je website laten verschijnen, omdat dit je imago kan beschadigen. De trend is om woorden te gebruiken in een beeldmerk. Gebruik dus een woord in je afbeelding en laat dit zien met grote dikke letters. Een voorbeeld hiervan is de afbeelding die te zien is bij dit artikel.

4. Lettertype en kleuren

Bij een grafisch design horen natuurlijk verschillende lettertypes en kleurpaletten, ook wel de huisstijl. De bepaling van jouw huisstijl is essentieel voor jouw identiteit en uitstraling. Het is tenslotte het eerste wat je (potentiële) klanten zien. Waarschijnlijk is jouw huisstijl allang bepaald. Toch is het goed om nieuwe trends te verwerken in je huisstijl. Je kan je huisstijl bijvoorbeeld aanpassen aan trendy kleuren en lettertypes. Trendy lettertype en kleuren zijn momenteel grote strakke letters die aandacht trekken met bijvoorbeeld pasteltinten.

5. Splitscreen

Nog een trend die we steeds vaker terugzien, is dat er bij websites gewerkt wordt met een opgesplitst scherm. Vaak is een scherm opgedeeld in twee delen en hebben de schermen grote kleurcontrasten waarmee de verschillende doelgroepen een andere route op de website kunnen volgen. Dit helpt bij het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website.

6. Verticale video

Waar eerder vaak werd geroepen dat video’s horizontaal gemaakt moesten worden zien we steeds vaker de trend van verticale video’s. Tegenwoordig gebruiken online bezoekers steeds vaker hun mobiele telefoon, waarbij gebruikers van nature altijd verticaal scrollen. Jouw bezoeker wil maar minimale effort stoppen in het bekijken van een video. Zorg daarom dat bezoekers gemakkelijk jouw video’s kunnen bekijken. Hierbij is het van belang dat je bij het filmen van een verticale video je altijd goed de focus legt op wat je wilt filmen. Je video is namelijk wel een stukje smaller.

Convident

Wil jij weten hoe jouw website grafisch het beste vormgegeven kan worden? Wij geven advies over hoe jij de nieuwste trends kan toepassen voor jouw eigen website. Al jaren ontwikkelen wij de mooiste webervaringen voor onze klanten. Een mooie webervaring kan jou helpen meer bezoekers naar jouw website of webshop te genereren. Convident beantwoordt graag jouw vragen en geeft een passend advies. Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een kop koffie! 
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image