Grafisch design van je online platform

Of jouw online platform succesvol is hangt van veel verschillende factoren af. Maar dat een grafisch ontwerp belangrijk is, en dat je grafisch design bijdraagt aan de mate waarin je een succesvol online platform beheert, dat is één ding dat zeker is! Het grafisch design maakt de inspanningen die jij doet zichtbaar. In dit artikel lees je de nieuwste webdesigntrends en hoe je dit kan toepassen op je eigen online platform.

 

2. Duimvriendelijke navigatie

Eerder hebben wij het belang van een responsive website al beschreven. Tegenwoordig is de trend dat een platform niet alleen responsive moet zijn, maar ook duimvriendelijk. Een duimvriendelijk platform is een platform dat gemakkelijker vanaf een smartphone te navigeren is met je duim. Je duim is immers de muis voor het gebruik van je smartphone. Zorg er daarom voor dat de menuknop altijd makkelijk klikbaar is en dat er een uitschuifbaar menu getoond wordt.

4. Lettertype en kleuren

Bij een grafisch design horen natuurlijk verschillende lettertypes en kleurpaletten, ook wel de huisstijl. De bepaling van jouw huisstijl is essentieel voor jouw identiteit en uitstraling. Het is tenslotte het eerste wat je (potentiële) klanten zien. Waarschijnlijk is jouw huisstijl allang bepaald. Toch is het goed om nieuwe trends te verwerken in je huisstijl. Je kan je huisstijl bijvoorbeeld aanpassen aan trendy kleuren en lettertypes. Trendy lettertype en kleuren zijn momenteel grote strakke letters die aandacht trekken met bijvoorbeeld pasteltinten.

6. Verticale video

Waar eerder vaak werd geroepen dat video’s horizontaal gemaakt moesten worden zien we steeds vaker de trend van verticale video’s. Tegenwoordig gebruiken online bezoekers steeds vaker hun mobiele telefoon, waarbij gebruikers van nature altijd verticaal scrollen. Jouw bezoeker wil maar minimale effort stoppen in het bekijken van een video. Zorg daarom dat bezoekers gemakkelijk jouw video’s kunnen bekijken. Hierbij is het van belang dat je bij het filmen van een verticale video je altijd goed de focus legt op wat je wilt filmen. Je video is namelijk wel een stukje smaller.

Convident

Wil jij weten hoe jouw website grafisch het beste vormgegeven kan worden? Wij geven advies over hoe jij de nieuwste trends kan toepassen voor jouw eigen website. Al jaren ontwikkelen wij de mooiste webervaringen voor onze klanten. Een mooie webervaring kan jou helpen meer bezoekers naar jouw website of webshop te genereren. Convident beantwoordt graag jouw vragen en geeft een passend advies. Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een kop koffie!