Google mijn bedrijf

Google mijn bedrijf wordt door veel ondernemingen nog vaak over het hoofd gezien. Dit is een zeer krachtige tool die al een lange tijd beschikbaar is. Als je een lokale bedrijfseigenaar bent en je Google mijn bedrijf nog niet heeft gemaakt of geclaimd, zou je echt moeten overwegen om dit te gaan doen. Maar waarom precies en wat zijn de voordelen hiervan?

Stel dat iemand per direct een artikel of service nodig heeft die u aanbiedt.

Laatst nog, ik ging naar mijn eigen kapper toe in de stad. Liep naar binnen toe en zag dat het bomvol zat. Omdat ik geen zin had om te wachten tot ik aan de beurt was besloot ik maar even te Googlen. Binnen no-time had ik een waslijst aan kappers in mijn telefoon staan. Netjes gesorteerd op afstand en met reviews erbij ideaal. Met één druk op de knop kon ik navigeren naar de dichtstbijzijnde kapper en ben ik weer op mijn fiets gestapt.

Grote kans dat jij Google mijn bedrijf ook bewust of onbewust gebruikt voor zulke situaties. Als bedrijf is het daarom ook noodzakelijk dat je goed weergegeven wordt op Google mijn bedrijf. Toch komen wij nog vaak bedrijven tegen waarbij dit nog niet optimaal ingesteld is. Hierdoor kan je bedrijf (jammer genoeg) veel potentiële klanten mis lopen.

Wist je dat een Google-onderzoek heeft aangetoond dat 50% van de consumenten die op hun telefoon een lokale zoekopdracht hebben uitgevoerd binnen een dag de winkel heeft bezocht?

Bedrijfsvermelding claimen

Wanneer je als bedrijf je bedrijfsvermelding wilt maken of claimen dien je naar Google mijn bedrijf te gaan (Google heeft ook een hele makkelijke app). Hier vul je een aantal basisgegevens in en deze dien je te verifiëren met behulp van de kaartverificatiemethode van Google. Nadat het account is aangemaakt ontgrendel je alle functies die Google mijn bedrijf aanbiedt.

Je hebt nu je basispagina gemaakt en vele ondernemers laten het daarbij zitten. Dat is zonde want je kan veel meer doen met Google mijn bedrijf. Stop er nog iets meer tijd in en optimaliseer je gegevens voor meer verkoop en klantbinding!                                          

Zorg ervoor dat je informatie nauwkeurig, volledig en actueel is.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je informatie over je bedrijf verstrekt die accuraat en up-to-date is. Denk hierbij aan gegevens zoals;

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Website

Zorg ervoor dat je informatie nauwkeurig, volledig en vooral actueel is.
“GMB” heeft je naam, adres en telefoonnummer nodig voor vermeldingen. Dezelfde informatie wordt geïndexeerd door Google Search, Maps en Google+, waardoor een goed gestructureerde basis wordt gelegd voor je lokale SEO.

Je moet er echter wel voor zorgen dat de informatie die je verstrekt overeenkomst met de informatie op je website. Let hier goed op, anders kan dit een negatieve invloed hebben op je SEO!

Nadat alles netjes ingesteld staat kan je dieper in dit onderdeel van Google duiken door je bedrijfscategorie en bedrijfskenmerken op te geven. Nadat al deze tekstuele informatie is voltooid kan je beginnen met het uploaden van foto’s.

Chatten met klanten

Ga met je klanten in gesprek met de Google mijn bedrijf app.
Google mijn bedrijf heeft een functie geïntroduceerd waarmee gebruikers bedrijven rechtstreeks kunnen “appen”. Je kunt deze functie inschakelen in je GMB account. Wanneer je liever niet hebt dat mensen je berichten sturen op je persoonlijk nummer dan kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de chatfunctie van Google zelf. Deze functie heet Allo en is in te stellen voor het verwerken van de inkomende berichten.

Wil je na het lezen van dit artikel ook Google mijn bedrijf gaan gebruiken? Convident helpt je graag bij het implementeren van Google mijn bedrijf. Heb je vragen of heb je liever dat Convident Google mijn bedrijf up-to-date maakt voor je onderneming? Wij doen dit graag voor je!


Sander
Online marketeer