Google Fonts

Ook een beetje zat van altijd dezelfde standaard lettertypes? Google maakt het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van meer dan 600 verschillende lettertypes op je website. Een aantal jaren geleden hadden website bouwers maar de keuze uit 8 verschillende standaard lettertypes die geschikt waren. Voor websitebouwers en bedrijven geeft dit een enorme vrijheid. Ze kunnen met al deze verschillende lettertypes een website precies in juiste sfeer neer te zetten.

Vroeger was dus toch niet alles beter

Voor 2011 was het aantal fonts zeer beperkt. De enige die toegepast konden worden waren:

–          Arial

–          Tahoma

–          Impact

–          Georgia

–          Verdana

–          Comic Sans

–          Times New Roman

–          Trebuchet MS

 

Vroeger was het een must dat het lettertype op de computer van de bezoeker stond om een lettertype te gebruiken. Als dit dus niet het geval was, werd er op je website een alternatief lettertype getoond. In de meeste gevallen was dit Times New Roman. Om te zorgen dat het gewoon in de juiste lettertype getoond werd, werden titels en koppen boven een pagina als afbeelding opgeslagen. Het nadeel hiervan was de negatieve werking op de SEO. Deze afbeeldingen werden namelijk niet door Google geïndexeerd.

 

Lettertypes zorgen voor de perfecte uitstraling

Er zijn dus erg veel verschillende lettertypes, die allemaal voor een andere sfeer zorgen. Bij het woord ‘’sfeer’’ denken de meeste mensen aan ‘gezellig’, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Het kan namelijk ook bijvoorbeeld zakelijk, modern, uitbundig of vrolijk zijn. Er kunnen prachtige combinaties gemaakt worden met elk een eigen uitstraling wanneer kleuren met lettertypes gecombineerd worden.

Heeft u nog bepaalde vragen over Google Fonts of bent u benieuwd naar de mogelijkheden qua lettertypes op uw website? Dan kunt u altijd even telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers via 050-553 23 34.