Een responsive website is onmisbaar

Veel websites zijn tegenwoordig responsive, maar weet je al wat de term ‘responsive’ betekent? Responsive webdesign houdt in dat de website mee schaalt op verschillende schermgroottes. De website is dan geschikt voor desktop, tablet en mobiele schermen. Er zijn echter nog steeds een heleboel websites niet-responsive, dit is een gemiste kans!

Responsive webdesign werd rond 2008 ingevoerd, toen de opmaaktaal CSS3 werd geïntroduceerd. Met deze taal werd het mogelijk om specifieke wensen per schermgrootte aan te geven. Het gebruik van tablets en smartphones was in 2008 echter nog niet erg groot. Rond 2013 brak het responsive webdesign pas echt door. Vandaag de dag is er een grote behoefte aan responsive websites, maar veel websites hebben deze stap nog niet gemaakt. Hier liggen misschien wel kansen voor jou!

responsive-website-groningen

Gebruiksvriendelijker

Er komen steeds meer bezoekers die via mobiel of tablet op uw website terechtkomen. Dit aantal zal alleen maar gaan toenemen de komende tijd. Als uw website responsive is, zal de ervaring veel prettiger zijn voor de bezoeker. De website wordt veel gebruiksvriendelijker, want de content zal volledig op het scherm verschijnen. Er hoeft niet meer ingezoomd worden voor bijvoorbeeld afbeeldingen, knoppen of teksten. Dit zal tot meer tevreden bezoekers leiden.

Meer conversie

Daarnaast is er een grotere kans op conversie. Conversie is het omzetten van een bezoek naar een bepaald doel. Dit kan onder meer een aankoop, ingevuld contactformulier of offerte-aanvraag zijn. Als uw website responsive is, wordt het voor de bezoeker veel gemakkelijker om tot dat doel te komen. Als je meer conversie hebt, is de kans erg groot dat de omzet zal stijgen!

Hoger in Google

Verder is het ook belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie dat je een responsive website heeft. Zoekmachine Google neemt dit namelijk mee in de zoekresultaten. Wanneer bijvoorbeeld je concurrent geen responsive website heeft, zal je in ieder geval op dit gebied een voorsprong hebben.

Een responsive website is tegenwoordig dus onmisbaar. Vanuit Convident werken we enkel met UX designs die volledig responsive zijn. Uiteraard vergt het omzetten wel een investering. Deze investering betaalt zich echter terug. Je krijgt meer tevreden bezoekers, meer conversie en bovendien is er een grotere kans dat je hoger in Google komt. Dan krijg je weer meer bezoekers en ga zo maar door. Convident kan jouw website responsive maken! Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact op.