Een potentiële klant triggeren door jouw website en zoekresultaat

Ben jij nog zoekende naar hoe je hoger in de zoekresultaten van Google komt? En wat wil de klant nu eigenlijk op je website? Tegenwoordig zijn er heel veel tools om de vindbaarheid van je website te optimaliseren in Google, maar vergeet niet je eigen kennis en gezonde verstand te gebruiken. Daar kun je juist heel succesvol mee zijn!

Betere vindbaarheid

Om hoger in de zoekresultaten te komen moet je eerst kritisch nadenken over de volgende vragen: Worden (potentiële) klanten uitgenodigd om op jouw zoekresultaat te klikken? En als ze daarop klikken, wat verwachten ze dan? Wij kunnen je verklappen dat je niet alleen moet denken aan sales, sales, sales.. Nee, degene die op jouw website komt wil zo goed en zo oprecht mogelijk geholpen wil worden en diegene wil een goed gevoel bij jouw bedrijf krijgen. Neem er dan ook de tijd voor om jouw bedrijfssfeer zo goed mogelijk in je website te implementeren, omdat ze dan direct een gevoel krijgen bij jouw bedrijf. Door middel van een logische indeling van je website en actuele content te plaatsen zal Google jouw website ook hoger ranken in de zoekresultaten.

Maar waarom kiezen ze jouw link tussen de zoekresultaten? Zie ons nieuwsartikel ‘Meer websitebezoeken door zoekmachine optimalisatie’ van 9 februari 2018.

Tip 1: Luister naar je (potentiële) klant

Niet alleen de (potentiële) klant, maar ook jouw bedrijf is er bij gebaat als je goed luistert naar de wensen en behoeften van de consument. Dit vertaalt zich in directe verkopen en aanvragen, goodwill, links, mentions en aanbevelingen. Convident is een grote voorstander van een vrijblijvend kopje koffie doen met de (potentiële) klant, om zo duidelijk de wensen en behoeften van de klant te bepalen en op deze manier te bepalen of er een eventuele samenwerking kan ontstaan die voor beide partijen goed voelt.

Tip 2: Breng een goed gevoel over naar je (potentiële) klant

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de mensen hun (aankoop)beslissingen baseert op hun gevoel. Door veel geld en tijd te steken in SEO en SEA worden bezoekers gemakkelijk naar je website geleid. Dit is allemaal hartstikke leuk en fijn. Maar let goed op.. Als bezoekers op jouw website komen moet er direct een goed gevoel voor ze gecreëerd worden en moet het duidelijk zijn wat het bedrijf doet en hoe ze dat doen. Zoekers zijn namelijk erg snel afgeleid en vaak binnen een paar seconden weer van je website af als ze het niet aanstaat of ze iets niet direct kunnen vinden. Wees daarom creatief en geef jouw bezoekers een duidelijk en onderscheidend verhaal of wie jij bent en wat jij wil uitstralen door middel van een goede titel, algehele uitstraling, woorden en beelden. Wek de interesse op bij de klant. Niet alleen op je website zelf, maar ook in de zoekresultaten door een goede titel en pakkende meta description.

Van koper naar klant

Yes, de bezoekers zijn op mijn website! En nu?! Zorg dat je een onderscheidende website hebt ten opzichte van de concurrent. Als dit niet het geval is zullen ze jouw producten gaan vergelijken op prijs met die van de concurrent. Door direct een fijn gevoel aan de (potentiële) klant te geven door de uitstraling en content op je website bevestig je voor de klant het gevoel dat jij de juiste partij bent om zaken mee te doen.

Tip 3: Persoonlijke contact helpt je verder!

In deze tijden is een mailtje of belletje zo gedaan en is het ook totaal geen probleem om je zakelijke netwerk bij te houden via internet. Zoals al eerder gemeld, geloven wij van Convident in het kopje koffie. Dit zorgt ervoor dat er persoonlijk en face-to-face contact onderhouden blijft worden en kijken waar wij elkaar bij kunnen helpen. Dit is ook een opening voor SEO. Door goede contacten op zakelijk gebied kunnen andere bedrijven links van jouw website op hun website plaatsen. Daarnaast kunnen ze je vermelden in berichten op de website of social media. Google merkt dit ook op en dit zorgt voor betere vindbaarheid van jouw website en voor bekendheid van jouw bedrijf. Bekendheid en vindbaarheid zorgt voor leuke samenwerkingen en uiteindelijk tot tevreden klanten!

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig bij de vindbaarheid van jouw website? Of heb je hulp nodig bij de juiste indeling van jouw website, zodat de (potentiële) klant getriggerd wordt om langer op jouw website te verblijven, een aankoop doet of contact opneemt? Convident helpt je graag! Wij zijn gespecialiseerd in SEO en het bouwen van websites.

Convident is een full-service webbureau en kan je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstig gerichte website, webshop of app. Neem contact met ons op om vrijblijvend een afspraak in te plannen!