Een blik op Vijf jaar Convident

Vijf jaar Convident! Wat is het snel gegaan en wat zijn we trots op de stappen die onze organisatie heeft gemaakt. Van eenvoudige digitale uitingen voor ZZP-ers, naar maatwerk websites, webshops en applicaties voor MKB bedrijven, grote bedrijven en overheid. En dat met inmiddels 10 medewerkers, die dagelijks vol passie creatieve concepten voor onze klanten lanceren! In de afgelopen 5 jaar heeft Convident zich ontwikkeld tot een kwalitatieve dienstverlener met meer dan 350 klanten in binnen- en buitenland. Ondernemers Rick Dreise (directeur algemene zaken) en Rutger van de Griendt (directeur operationele zaken) vertellen hoe Convident de afgelopen jaren met succes is uitgegroeid tot een stabiele organisatie met een duidelijke marktpositie.

Het is natuurlijk bijzonder: een eerste Convident lustrum in een snelle en dynamische markt. Daar willen we dan ook zeker niet aan voorbij gaan. Het bieden van maatwerk oplossingen, dat is waar we voor staan. En dat op een persoonlijke manier. Het is Convident ten voeten uit. Het continu streven naar een zo hoog mogelijke klantentevredenheid alsook full service oplossingen, is noodzakelijk om attractief te zijn en blijven voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Rutger, directeur operationele zaken bij Convident: “We stellen de klant altijd centraal en spelen zo goed mogelijk in op kansen. Onderscheidend vermogen is erg belangrijk. Met onze online disciplines kijken we altijd naar oplossingen die een meerwaarde hebben voor onze klanten”.

 

Hoe is het idee ontstaan?

Convident is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een solide en betrouwbare partner met een gezonde basis om op verder te bouwen in de toekomst. Hoe dat voelt? Als een prachtige mijlpaal. Dat Convident blijft groeien en blijft investeren is ook hier het aantoonbare bewijs van. Het is op de kop af 5 jaar geleden dat Rick en Rutger een afspraak hadden gemaakt bij de Kamer van Koophandel en de notaris voor de inschrijving van Convident B.V. Maar hoe is onze organisatie eigenlijk ontstaan? Rick, directeur algemene zaken, vertelt zijn verhaal.

Rick: “Convident is ontstaan uit een fusie tussen het internetbedrijf van mijzelf en van Rutger. We bouwden destijds eenvoudige sites en shops zelf en deden daarnaast in de avonduren of in het weekend administratieve zaken, commercie, projectplanningen tot en met boekhouding. Ontzettend mooi om op deze manier als startend ondernemer op ‘ontdekkingstocht’ te gaan. Op een bepaald moment had ik ongeveer 50 klanten en zat ik met mijn tijd nagenoeg vol. Meer uren kon ik simpelweg niet uit een week halen en ik merkte dat ik toe was aan een volgende stap. Rutger en ik zaten op dat moment beiden reeds aan de Kraneweg in Groningen, een prachtig herenpand en nog altijd de thuishaven van Convident. Samen hebben we onze visie neergelegd, concrete doelen opgesteld en per 1 januari 2015 een nieuw brand c.q. identiteit in het leven geroepen: Convident. Een webbureau dat laagdrempelig, persoonlijk en resultaatgericht is. We hebben de eerste medewerkers aangenomen, want we wisten dat we een team van vakspecialisten nodig hadden om onze lange termijn doelen te realiseren. En de focus ligt vol op kwaliteit, waarbij de individuele klant centraal staat. Er zijn veel ICT bedrijven, maar we zien tegelijkertijd veel kansen om het beter te doen. Met de juiste mensen, service en een vriendelijke prijs/kwaliteit verhouding zijn we begonnen om de markt te bedienen. En dat deze formule in een competitieve markt werkt, is vanaf de start wel gebleken.”

Eigen koers varen

Dat we 5 jaar bestaan klinkt nog niet heel lang. Toch hebben we in 5 jaar tijd ruim 350 klanten weten te bereiken, een mooi netwerk opgebouwd, een sterke naam in (noord) Nederland verkregen en gestaag de verschillende fases als start-up doorlopen. Als we de bronnen erbij pakken, dan zien we dat 30% van de startende ondernemingen binnen een jaar stopt en zelfs 70% binnen 4 jaar tijd. Tel daar de hectische ICT markt met snel veranderende marktomstandigheden bij op en we kunnen misschien wel stellen dat Convident al geruime tijd meedraait.

Rutger: “Door de jaren heeft Convident veel ontwikkelingen doorgemaakt, maar we denken ook altijd weer 2 a 3 stappen vooruit. Het aannemen van de juiste collega’s, investeren in je netwerk en de juiste koers bepalen. Ik ben elke dag met Convident bezig. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik merk dat het enthousiasme en de energie die ik erin steek wordt vermenigvuldigd door mijn collega’s. Zo bereiken we samen doelen door het benutten van elkaars sterke punten, complementair zijn en anderen laten excelleren in hun kracht. We hameren op de waarde van verschillende karakters in ons team en zijn ons ervan bewust dat iedereen elkaar nodig heeft. Waar zijn dingen ontstaan? Waar doe je het beter of slechter en wat leer je daarvan? Het is de kunst om dat in het DNA van het team te krijgen. Je tijd om te reageren is vaak beperkt, dus je moet het als organisatie in je systeem krijgen. Door onze eigen koers te varen hebben we in een relatief korte tijd hele mooie dingen bereikt. Dit bouwen we de komende 5 jaar graag verder uit.”

 

Van templates naar maatwerk oplossingen

Convident is in 2015 begonnen met het aanbieden van traditionele online diensten. Doorgaans eenvoudige digitale uitingen voor ZZP-ers en kleine MKB-ers, waarin we voor een relatief klein budget een passend product konden realiseren. De organisatie focuste zich op de ‘snelle handel’, immers hoe meer klanten, hoe beter. We designen en bouwen niet alleen eenmalig voor onze klanten, maar bieden ook op jaarbasis oplossingen voor webhosting, onderhoud en online marketing in pakket vorm. In deze periode hebben we de basis gelegd voor een breed netwerk. En met een achterban van veel (kleine) bedrijven in verschillende branches, met de bijbehorende continuïteitstroom.

Ruim 3 jaar geleden, omstreeks begin 2017, hebben we als organisatie een fundamentele wijziging aangebracht in onze strategie; namelijk de focus op maatwerk oplossingen van websites, webshops en applicaties voor MKB bedrijven, grote bedrijven en overheid. Geen gestandaardiseerd dienstenaanbod, maar maatwerk in alle vormen en maten. En dat vanuit ons bestaande DNA en kernwaarden. Eigentijds, vooruitstrevend en het waarmaken van (nog) hogere kwaliteitsstandaarden. Zeg maar gerust op alle fronten ‘the next level’. En juist deze stap maakt het Convident anno nu.

Rick daarover: “Deze koerswijziging was niet geboren uit noodzaak, het ging ons in de eerste jaren van Convident voor de wind. Maar het is wel een bewuste keuze geweest die veel invloed heeft gehad op onze marktpositie. We hebben sindsdien een ander type klant met een ander verwachtingspatroon, tegelijkertijd hebben we zelf meer focus en aandacht voor de individuele klant. Ook krijgen we van onze klanten te horen dat we een krachtiger dienstenaanbod hebben en dat we veel aandacht besteden aan onze lange termijn relatie. Daar doen we het voor! Op persoonlijk vlak heeft het voor Rutger en voor mijzelf veel betekend op gebied van ondernemen. Hier is namelijk veel meer ruimte voor gekomen. Bezig zijn met het Convident van morgen, je strategie en beleid, mensen helpen, producten bedenken, netwerken etc. De kansen die je voor jezelf kunt creëren binnen het ondernemen zijn legio. Dat maakt het zó mooi. Het is interessant om te zien hoe je rol binnen Convident door de jaren heen verandert. Ik zit dagelijks met bedrijven aan tafel over maatwerk web en app oplossingen, echter voer je gesprekken op een hele andere manier dan 5 jaar geleden. Klanten verwachten ook dat je breder kunt adviseren en als sparringspartner meedenkt met hun bedrijfsprocessen. En juist dat vind ik gaaf; adviseren en succesverhalen met onze klanten creëren. Daarnaast bouwen we verder aan ons team. Meer vakspecialisten op de werkvloer geven ons de komende jaren nog meer ruimte om te ondernemen.”

 

ConVident team effort

Convident heeft in de afgelopen 5 jaar veel geïnvesteerd in het team en de individuele medewerker. Een transparante manier van communiceren vormt daarin altijd de basis. Gezellige borrels, teamuitjes, wekelijkse lunch en het gezamenlijk vieren van successen draagt absoluut bij aan een professionele maar ook zeker gezellige Convident werksfeer. Iedereen hoort erbij en is onderdeel van een geoliede machine. Ook oud werknemers die andere richtingen zijn uitgegaan, laten nog graag hun gezicht zien. Dat toont het hechte Convident gevoel. Rutger: “We mogen met een enthousiast team werken aan de meest uiteenlopende projecten. We zien dat onze medewerkers zich sterk verbonden met het bedrijf en onze klanten. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook een cultuur waar we enorm trots op zijn”.

Rick vervolgd: “Onze naam zegt het al. Convident, dat staat voor termen als zekerheid en vertrouwen. Zowel klanten als medewerkers kunnen op ons bouwen. Sinds de start heeft Convident de nadruk gelegd op ‘vertrouwen’. Vertrouwen in onze organisatorische processen alsook op onze adviserende en ondernemende rol. Die processen zijn nodig om Convident continu stappen te laten maken, zo ook de afgelopen 5 jaar. Van een startend bedrijf naar een bedrijf in volle expansie met de juiste koers & stabiliteit. De recent behaalde uitverkiezing voor een ondernemingsprijs en de sterke naam die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, is hier het mooie bewijs van”.

Laadsnelheid website

Blik op de toekomst

Bij Convident kijken we graag naar de toekomst, maar het is ook goed om even stil te staan bij deze mooie mijlpaal. Wat maakt ons het meest trots? “Dat je samen resultaat haalt en dat je het vertrouwen van klanten in Convident terugbetaald. En dat we het geheel op eigen kracht doen”, aldus Rick. Beide ondernemers hebben alles vanaf dag één zelf opgebouwd. Als mensen 5 jaar geleden hadden verteld hoe we er nu voor zouden staan, dan hadden Rick en Rutger ervoor getekend.

Echter, zoals vele ondernemers hebben; ze zijn niet snel tevreden. Rutger daarover: “Wij zorgen ervoor dat bedrijven en ondernemers geen problemen meer hebben met hun digitale uitingen. We gaan met de ondernemer in gesprek en bieden een totaaloplossing voor het online vermarkten van je product of dienst. We hebben in de start-up fase mooie ontwikkelingen doorgemaakt, maar het is tijd voor de volgende stap. Dit betekent nog meer focus op maatwerk en teamontwikkeling. Maar ook in het participeren in maatschappelijke en duurzame projecten en het lanceren van eigen concepten. Van de buitenkant lijkt het vaak voor de wind te gaan en het gaat in alle realiteit ook goed, maar door organisatiebrede groeistappen is er wel degelijk zakelijke groeipijn. Hoeveel dat is, dat gaat de toekomst uitwijzen. Maar wij kijken er ontzettend naar uit”.

 

 

Waar staan we tijdens ons 10-jarig jubileum?

Rick: “In het tempo van onze huidige groei, zal de organisatie intern veranderd zijn. Een andere focus op onze dienstverlening, meer medewerkers, eigen concepten in de markt zetten, een groter pand, wellicht meerdere ondernemingen etc. Onze persoonlijke aanpak maakt dat we over 5 jaar nog steeds het ‘ICT bureau om de hoek’ zijn. Maar het stukje extra ervaring zetten we in om de organisatie nog stabieler te maken. Korte communicatielijnen zal ook dan aan de orde van de dag zijn en blijven. Jong talent krijgt bij ons een podium met de succesvolle Convident Academy. Als ik zie hoe we de afgelopen 5 jaar coaching en training op de werkvloer hebben ingezet, dan sluit ik zo’n initiatief helemaal niet uit. Persoonlijk zou ik over 5 jaar nog meer ondernemer willen zijn. Naast de prachtige uitdagingen met Convident voorzie ik de komende jaren (nog) meer betrokkenheid bij andere ondernemers of ondernemingen”.

Rutger sluit zich daarbij aan. Als toevoeging daarop: “De afgelopen 5 jaar is een uitdagende tijd voor ons geweest, met vallen op opstaan doe je ervaring op als ondernemer. We hebben veel ambitie en ook voldoende nieuwe plannen en ideeën. Ik kan met recht zeggen dat ik trots ben op de inbreng van een ieder die in de afgelopen 5 jaar hier een bijdrage aan heeft geleverd. Daarom wil ik iedereen bedanken die in de laatste 5 jaren direct of indirect zaken met ons heeft gedaan of alleen al over ons heeft gesproken“.

Dankwoord & proost op een mooie toekomst!

Convident proost op het 5-jarig jubileum. We bedanken onze klanten, partners, medewerkers, familie en vrienden voor het vertrouwen. Want dat maakt ons bureau juist zo bijzonder en vormt de kracht van het collectief. We doen het samen, iedereen die daar een bijdrage in heeft (gehad), bedanken we! De attentie van ons 5 jarig bestaan volgt binnenkort. Intussen kijken Rick en Rutger vooral naar de toekomst. Met een uitgebalanceerd klantenportfolio en een gedreven team van medewerkers en partners, zijn beide ondernemers ervan overtuigd alle tools in handen te hebben om de expansie de komende jaren verder te continueren. We kijken er naar uit en hopen dit samen met elkaar te realiseren!

Proost op een mooie toekomst!  


Rick
Co-founder