De nieuwe trends op het gebied van social media in 2019

Het einde van 2018 nadert en dat betekent dat we gaan kijken naar de voorspellingen op het gebied van de social media-trends voor 2019. Ook in 2018 zijn er een aantal opvallende ontwikkelingen: zo zien we dat video en mobiel weer gegroeid is in 2018. In dit artikel kijken we naar de veranderingen in 2018 en de verwachte veranderingen in 2019.

Direct messaging

Als we kijken naar de messaging zien we daarbij whatsapp en facebook ver bovenuit steken. Hierbij zien we ook een trend met de verschuiving van advertenties. Deze worden tegenwoordig steeds meer op de messaging platforms gebruikt. Dit zal naar verwachting steeds commerciëler worden

Overzicht en transparantie

Als gebruiker kun je nu tegenwoordig zien welke advertenties merken hebben lopen op social media. We gaan dit in de toekomst steeds meer transparanter terugzien.

Spraak

Op social media delen we graag meningen met elkaar het aantal comments per bericht is ook steeds hoger ten opzichte van vorig jaar. Tegenwoordig zijn het niet meer alleen textuele comments maar ook plaatjes, gifjes of videoboodschappen waarmee gereageerd kan worden. De nieuwe trend wat we naar verwachting veel gaan zien in 2019 is reageren met voicefragmenten en dat toevoegen als comment. LinkedIn heeft al aangekondigd deze functionaliteit in te gaan zetten.

Reality shopping

Social media ontwikkeld zich in een razend tempo. Zo zien we ook dat retailers steeds meer gebruik maken van social media om het merk en product onder de aandacht te brengen. Maar de ontwikkeling geeft aan dat we reality kunnen shoppen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe de zonnebril je zal staan voordat je deze online besteld? Het is mogelijk op facebook. Zie hieronder een voorbeeld:

Macintosh HD:Users:convident:Desktop:Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.14.50.png

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!