De Convident Klantreis – Vlog 3 Kick-off gesprek

De Convident Klantreis

‘Het oneindige project’. Zo noemde Anouk van der Veen, eigenaresse van Make a Zine, haar website toen ze er zelf mee bezig was. Convident heeft de nieuwe website voor het bedrijf van Anouk ontworpen en ontwikkelt in WordPress CMS.

Convident biedt meer dan alleen het realiseren van een digitaal product. De aanpak en het volledige proces hebben we doormiddel van 5 vlogs in beeld gebracht. In ‘De Convident Klantreis’ behandelen we de 5 stappen van de sales. In de derde vlog behandelen we het kick-off gesprek.

 

Vlog 3 Kick-off gesprek

 

Het sprak me aan dat we concrete website voorbeelden gingen bespreken. Hierdoor kreeg ik een passende indruk van de mogelijkheden bij Convident.

Nieuwe website visualiseren

Na een eerste kennismaking en het opstellen van de offerte met Rick Dreise, volgt het kick-off gesprek met projectmanager Jacco Appeldoorn. Anouk van Make a Zine is klant geworden bij Convident! Ze heeft de derde vlog gericht op het kick-off gesprek, waarin een visualisatie van haar nieuwe website wordt gemaakt. Inhoudelijke aspecten, verwachtingen en planningen worden concreet doorgenomen.

Anouk: “Deze week was ik op bezoek bij Convident om samen met Jacco mijn nieuwe website door te spreken. Jacco is projectmanager bij Convident en begroette mij bij de deur. We spraken verschillende zaken door voor de bouw van mijn website”.

“Een week voor onze afspraak kreeg ik een nette kick-off mail van Jacco, met de vraag of ik van tevoren een aantal voorbeelden van websites zou willen opzoeken die ik passend en mooi vind. Ik had mijn huiswerk gedaan en ging goed voorbereid naar Convident. We spraken dit door en keken naar de behoeftes van mijn doelgroep”.

 

 

Business case

Anouk gaat verder: “We bekeken we mijn huidige website. Een kleine website met technische problemen. Dit soort problemen wil je natuurlijk niet in een website hebben. We spraken de technische ontwikkelingen door die ik in mijn website verwerkt zou willen zien”.

Een van de interessante tips die je van Jacco krijgt tijdens deze vlog:

Bepaal voor de bouw van de website wie je potentiële bezoekers c.q. klanten zijn, wat je doel is en hoe je contact met ze wilt hebben.

 

Meer business-to-business bezoekers

“Een goede tip van hem, want vanuit een business case is dit namelijk van invloed op het uiterlijk van de website. Een zakelijk uiterlijk trekt namelijk meer business-to-business bezoekers of klanten aan en een speelse website trekt vaak jonge ondernemers en particulieren aan”.

“Als laatste keken we naar mijn huidige huisstijl en in hoeverre deze in de nieuwe site verwerkt moet worden. Jacco kwam met het voorstel om ook testimonials te verwerken in de site. Dit ondersteunt namelijk de kennis en kunde van mij als schrijver. En er kwamen nog veel meer belangrijke onderwerpen naar voren! Kortom, we hebben veel besproken en ik kijk ontzettend uit naar het eerste webdesign van de homepagina.

Het vervolg hiervan zie je in de volgende vlog: Het realisatie traject. Stay tuned!

  
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image