De Convident Klantreis – Vlog 2 Offerte opstellen

De Convident Klantreis

‘Het oneindige project’. Zo noemde Anouk van der Veen, eigenaresse van Make a Zine, haar website toen ze er zelf mee bezig was. Convident heeft de nieuwe website voor het bedrijf van Anouk ontworpen en ontwikkelt in WordPress CMS.

Convident biedt meer dan alleen het realiseren van een digitaal product. De aanpak en het volledige proces hebben we doormiddel van 5 vlogs in beeld gebracht. In ‘De Convident Klantreis’ behandelen we de 5 stappen van de sales. In de tweede vlog behandelen we het offerte opstellen.

 

Vlog 2 Offerte opstellen

 

Vertaalslag van wensen

De wensen van de klant staan altijd centraal. Na een eerste kennismaking en inventarisatie van het online vraagstuk, volgt het opstellen van een offerte. Hierin worden alle besproken zaken, waaronder grafisch vormgeven, webontwikkeling, hosting, onderhoud en vindbaarheid (SEO/SEA) concreet vertaald naar een prijsstelling. Anouk van Make a Zine staat op het punt klant te worden bij Convident. Ze heeft de tweede vlog gericht op het opstellen van de offerte, om vervolgens een ‘go’ te geven voor de samenwerking!

Anouk: “Vorige week had ik een gesprek met Rick Dreise (directeur algemene zaken Convident) over mijn website en over wat ik graag zou willen. Ik ben ontevreden over mijn huidige website en mis een nauwe samenwerking met een betrokken en ervaren webbureau. Ik merkte na onze eerste kennismaking meteen een klik met Convident. Ik vertelde hem dat het voor mij belangrijk is dat mijn doelgroep op een treffende manier (online) aangesproken moet worden en dat website bezoekers/potentiële klanten makkelijk en laagdrempelig contact met me op kunnen nemen. Nog geen 3 dagen later ontving ik van Rick een passende offerte en was ik blij verrast. Natuurlijk had ik nog enkele vragen, maar in hoofdlijnen stond alles erin. De bouw van de website en het grafische aspect, maar ook optionele zaken zoals online marketing, hosting en onderhoud stonden op een duidelijke manier in de offerte vermeld. Dit toonde voor mij direct de bereidheid en het enthousiasme van Convident om samen iets moois te realiseren.

 

 

Persoonlijk ontvangst op kantoor

Na onze eerste ontmoeting in de binnenstad van Groningen, planden we een nieuwe afspraak in om de offerte te bespreken. Rick wou mij graag ontvangen op het kantoor van Convident, om mij een totaalbeeld van de organisatie en haar vakspecialisten te geven.

Verwelkomd met een kop koffie nam ik plaats in de prachtige vergaderruimte van het herenpand in hartje Groningen. We spraken de offerte door en Rick heeft een extra toelichting gegeven op de vragen die ik had. Het gevoel was na de eerste ontmoeting al direct goed, maar het tweede gesprek heeft er definitief toe geleid dat ik er (aan tafel) een klap op gegeven heb. De start van het design & bouw van mijn website is begonnen! Ik ben super benieuwd hoe het eruit komt te zien en wacht met smart af.

Het vervolg hiervan zie je in de volgende vlog: Het kick-off gesprek. Stay tuned! 
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image