De beste gebruikservaring op jouw site

Naast een mooi ontwerp voor je website is de user experience ook heel belangrijk. De site moet lekker aanvoelen en direct duidelijk maken waar wat staat. Ook als eigenaar van de website is user experience belangrijk, omdat je onbewust het gedrag van de bezoekers kunt beïnvloeden. Lees in dit artikel hoe je de gebruikservaring kunt optimaliseren.

Plaats belangrijke zaken boven de vouw

Hetgeen wat je in beeld ziet voordat je scrolt, is alles boven de vouw. Content wat boven de vouw staat trekt meer aandacht en er wordt vaker op geklikt. Plaats daarom belangrijke content, zoals unique selling points en call-to-action buttons, boven de vouw.

Wees geen meeloper

Een tijdje geleden waren sliders heel hip. Iedereen ging ze gebruiken, totdat Suzuki een keer besloot om ze weg te halen. Het bleek namelijk dat er direct in het menu werd gezocht naar de producten en dat niemand op sliders klikte. Suzuki zette dezelfde informatie in afbeeldingen, maar dan naast elkaar wat je in één oogopslag kon zien. Het aantal kliks steeg hiermee met 28%. Doe dus niet alle trends blind na.

Meten is weten

Wil je echt weten wat werkt en niet werkt voor jouw website? Doe dan onderzoek naar jouw publiek. Kom er eerst achter met welk doel bezoekers naar jouw website komen. Jouw doel is vervolgens om de bezoekers dit zo eenvoudig mogelijk te laten uitvoeren. Daarnaast kun je via eye tracking-onderzoek bekijken wat wel en juist niet wordt gebruikt op je website. Laat mensen bepaalde dingen opzoeken en geef ze opdrachten waarmee ze door de site moeten navigeren. Zo kom je erachter waar naar wordt gekeken, welke informatie of button ze helemaal over het hoofd zien en waar ze tegenaan lopen. Aan de hand daarvan kun je jouw website optimaliseren en de beste gebruikservaring creëren.

user experience onderzoek

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!