Creaties met content

Hoe zorg je ervoor dat je website of blog goed gevuld is met content? En wat noemen we dan ‘’goeie’’ content? Wat je wilt voorkomen is dat je gaat staren naar een leeg document met een knipperende cursor. In dit artikel leg ik je uit wat goeie content is en hoe je een writers block voorkomt.

Content

Wat je wilt bereiken is de aandacht van de bezoekers. Wanneer ze getriggerd raken om op je website te komen door een artikel of blog. Bezoekers willen niet door een brij van content moeten zoeken totdat ze tot de kern van het artikel of blog komen. De bezoeker bepaalt namelijk in één korte blik of het artikel/blog dat op je website staat interessant genoeg is. Je wilt het dan niet laten gebeuren dat een bezoeker teleurgesteld is. Ga dus voor kwaliteit en niet kwantiteit, zo voldoe je aan de verwachting van de bezoeker.

We kunnen als vergelijking voor kwaliteit de muziekwereld nemen. Er zijn veel artiesten die één keer per jaar een album uitbrengen. Ze willen namelijk de creativiteit laten gaan totdat ze overtuigd zijn dat ze iets bijzonders hebben gevonden. Het gevolg hiervan zijn vaak meer boekingen of het lanceren van een nieuwe cd wat weer zorgt voor meer verkopen. Hiermee doel ik op dat je de doelgroep serieus moet nemen en de bezoekers moet interesseren met je relevante content.

Contentstrategie

Een belangrijk onderdeel van een goeie content strategie is content productie. Wanneer je verschillende onderwerpen uitwerkt in een plan met een lange termijndoelstelling kun je dit veel beter laten aansluiten bij je doelgroep. Onze boodschap willen we graag zenden naar onze doelgroep. Maar zit onze doelgroep hier wel op te wachten? Doe van tevoren onderzoek door middel van social media, online statistieken of kijk naar reviews van klanten. Zo kom je erachter waar de interesses liggen en welke content je het beste kan publiceren. Dat kan variëren van een nieuwsartikel, blog of content op je website.

Het is belangrijk dat wanneer je content geplaatst is dat je er dan aandacht aan blijft besteden. Lees bijvoorbeeld de reacties en ga met je doelgroep in gesprek. Zo kun je ontdekken welke thema’s inhoudelijk het beste scoren of welke soorten content het best scoort bij je doelgroep.

Het is opvallend dat steeds meer bedrijven een content strategie hebben of hieraan werken. Strategie is namelijk een middel en geen doel. Pas wanneer de content strategie klaar is begint het uitvoerende werk. Welke content wordt er geplaatst? Een blog, nieuwsartikel of content op je website. Vanuit je strategie en termijn doelstelling is duidelijk geworden waar je doelgroep getriggerd door raakt en wat er het beste ingezet kan worden. Het gevaar is dat het vaak blijft staan nadat de strategie klaar is. Het komt dan vaak onderop de to-do list te staan. Zorg ervoor dat je content strategie regelmatig laat terug komen op je to-do list om zo nieuwe en up-to-date content te creëren. Op een gegeven moment kun je het niet meer wegdenken uit je dagelijkse werkzaamheden.

Niet alleen voorafgaand aan je artikel, maar ook als deze gepubliceerd is is het belangrijk om de content in de gaten te houden. Lees bijvoorbeeld de reacties van je doelgroep en ga met ze in gesprek om zo te ontdekken welke thema’s inhoudelijk het beste scoren of welke soorten content het beste scoren bij je doelgroep.

Door middel van doelgericht te werken en tactisch aan te haken bij je doelgroep en je volgers op de voet te volgen zorg je ervoor dat enthousiasme opgebouwd wordt, omdat jij content plaatst die jouw doelgroep interessant vindt. Met al deze tips zorg je ervoor dat je niet meer blijft staren naar een knipperende cursor.

Hulp nodig?

Convident ontwikkelt websites, webshops en apps. Daarnaast geven wij ook advies over hoe jij SEO en SEA het beste kan inzetten. Dit maakt jouw contentstrategie helemaal af en zorgt ervoor dat er meer bezoekers op jouw website of webshop terecht komen. Ben jij benieuwd hoe wij jouw organisatie verder kunnen brengen? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak in!