Convident wint FD Gazellen Award 2022

Convident is één van de snelst groeiende bedrijven van Noord-Nederland en wint een FD Gazellen Award. Deze prestigieuze prijs hebben wij als team met veel enthousiasme ontvangen! Convident is verkozen tot FD Gazelle in de omzetcategorie klein (€250.000 tot €2mln). In 2019 waren we al actief bij de Jonge Ondernemingsprijs en nu winnen we deze award. Hoppa!

De stad Groningen blijft een goede voedingsbodem voor snelgroeiende bedrijven. Bijna de helft van de FD Gazellen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is in de Groningse hoofdstad gevestigd, zo bleek tijdens de regio-uitreiking van de FD Gazellen. “We zijn als team zeer verheugd om winnaar te zijn van de prestigieuze FD Gazellen, een prestatie waar we trots op zijn. Ondanks het moeilijk vinden van nieuw personeel en de Corona-crisis, die ook ons heeft geraakt, hebben we een flinke groei vast weten te houden. Dit is mogelijk gemaakt door ons geweldige team van specialisten en hun inzet. Maar ook door onze loyale opdrachtgevers die tevens onze grootste ambassadeurs zijn. Bij Convident blijven we vooruit kijken en laten we met deze nominatie zien dat we blijven groeien,” aldus Rick Dreise, co-founder van Convident.

FD Gazellen 2022

FD Gazellen Award criteria

De FD Gazellen awards worden ieder jaar uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven voldoen aan strenge criteria. Zo moet de omzetgroei over de afgelopen drie jaar minstens 20% zijn, moet er in het laatste jaar een positief nettoresultaat zijn en moet het bedrijf financieel gezond zijn. Daarnaast gelden er criteria om tot een bepaalde omzetklasse te behoren. De FD Gazellen Awards zijn dit jaar voor de 19e keer uitgereikt aan snel groeiende Nederlandse ondernemingen en zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad. Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen Awards 2022 vind dit jaar plaats op 22 november. De FD Gazellen zijn ingedeeld in twaalf categorieën, ingedeeld op regio en omzetklasse. De uitreiking van de Awards wordt ook dit jaar groots uitgepakt in Amsterdam. Tijdens de feestelijke uitreiking maakten ze de snelste groeiers per regio bekend.

Groei door doorlopende ondersteuning van ambitieuze bedrijven

De afgelopen jaren heeft Convident doorlopend geïnvesteerd in de werkwijze, kwaliteit en het team. Altijd op de nuchtere Groningse manier, op eigen kracht en zonder externe funding. Waar er voorheen voornamelijk projectmatig gewerkt werd zien klanten de toegevoegde waarde van doorlopende ondersteuning. Vanaf de start ondersteund Convident met de webhosting en het onderhoud van WordPress websites. De laatste jaren zijn daar echter ook online marketing diensten bij gekomen en het doorlopend optimaliseren van de websites. Door deze intensieve samenwerking met de klant worden deze geholpen met het realiseren van de online doelen. “We gaan voor online succes en bieden alle middelen om dit te realiseren. Bedrijven vinden het fijn dat alles bij één partij ligt.” aldus Rick. Dat deze werkwijze opgepakt wordt bewijst het winnen van de FD Gazelle. Voor de volgende stap ziet Convident nog voldoende groeipotentieel in (Noord) Nederland. Toch is het de ambitie om in de toekomst ook klanten vanuit het buitenland te kunnen bedienen en zo de internationale markt te kunnen veroveren.

Bevestiging van ambities

Sinds 2015 helpt Convident ambitieuze organisaties bij het uitvoeren van hun online strategie. Dit doen we door het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress websites en Woocommerce webshops, volledig geoptimaliseerd door resultaatgerichte online marketing campagnes. “Wij zijn er absoluut trots op dat wij deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen. Als organisatie die bedrijfsgroei in haar DNA heeft zitten, is het voor Convident natuurlijk een extra mooie en relevante prijs om in ontvangst te mogen nemen. Graag bedanken we onze collega’s, klanten en leveranciers die hebben bijgedragen aan deze prachtige groei. Deze award is een bevestiging dat we met ons bedrijf goede keuzes maken en een gezonde groei doormaken,” aldus co-founder Rutger van de Griendt. Naast een stukje erkenning voor de harde inzet, is het een aantoonbaar resultaat voor onze klanten, partners en medewerkers. Wil je weten wat Award winnend Convident voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag onderdeel zijn van ons enthousiaste team? Neem dan snel contact op.