Convident wint een FD Gazellen Award 2023

Convident is wederom verkozen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Noord-Nederland! Hiermee sleept de Full Service Digital Agency uit hartje Groningen de tweede FD Gazellen Award binnen. Deze prestigieuze prijs hebben wij als team met veel enthousiasme ontvangen! Convident is verkozen tot FD Gazelle in de omzetcategorie klein (€250.000 tot €2mln). In 2022 heeft Convident binnen dezelfde klasse ook de FD Gazellen gewonnen.

De FD Gazellen Award is een van de meest prestigieuze ondernemersprijzen voor snelgroeiende bedrijven in Nederland. Daarin kwalificeren uitsluitend de bedrijven die bovengemiddeld groeien. Niet enkel in omzet, maar ook in winst en personeel. Convident past perfect binnen deze criteria en dat blijkt: voor het 2e jaar op rij hebben we de FD Gazellen gewonnen. Enkele van onze collega’s zijn op 23 november 2023 naar Amsterdam gereden om deze prachtige prijs in handen te nemen.

FD gazellen 2023

De FD Gazellen Award 2023 criteria

De FD Gazellen awards worden ieder jaar uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven voldoen aan strenge criteria. Het belangrijkste criterium om voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen is: Een omzetgroei van minimaal 20% realiseren over een periode van drie jaar (2020-2022).

Daarnaast zijn er de volgende criteria:

  • De omzetgroei over de 3-jarige periode is ononderbroken;
  • Het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal €250,000;
  • Het bedrijf was ten minste op 1 januari 2020 economisch actief;
  • In het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn, en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend;
  • Het bedrijf dient financieel gezond te zijn.

De FD Gazellen Awards zijn dit jaar voor de 20e keer uitgereikt aan snel groeiende Nederlandse ondernemingen en zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad. Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen Awards 2023 vond dit jaar plaats op 23 november. De FD Gazellen zijn ingedeeld in twaalf categorieën, ingedeeld op regio en omzetklasse.

Convident wint FD Gazellen 2023

Ambitieuze bedrijven compleet bedienen

Op de nuchtere Groningse manier heeft Convident op eigen kracht en zonder externe funding de afgelopen jaren doorlopend geïnvesteerd in de werkwijze, kwaliteit en het team. Waar er in het verleden voornamelijk projectmatig gewerkt werd zien klanten de toegevoegde waarde van doorlopende ondersteuning. Vanaf de start van Convident ondersteunt zij partners met webhosting en het onderhoud van WordPress websites. De afgelopen jaren zijn daar de online marketing diensten (SEO, SEA & Social) en het doorlopend optimaliseren van websites bijgekomen. Juist met de opkomst van AI en de continue veranderingen van het Google algoritme stijgt de vraag naar online marketing specialisten. Door deze intensieve samenwerking met de klant kan deze zijn vraagstuk bij 1 partij neerleggen. “We gaan voor online succes en bieden alle middelen om dit te realiseren. Bedrijven vinden het fijn dat alles bij één partij ligt.” aldus Rick Dreise, co-founder van Convident. Dat deze werkwijze opgepakt wordt bewijst het winnen van de FD Gazelle. Voor de volgende stap ziet Convident nog voldoende groeipotentieel in (Noord) Nederland. Toch is het de ambitie om in de toekomst ook klanten vanuit het buitenland te kunnen bedienen en zo de internationale markt te kunnen veroveren.

Groei door de juiste keuze en ambities

Sinds 2015 helpt Convident ambitieuze organisaties bij het uitvoeren van hun online strategie. Dit doen we door het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress websites en Woocommerce webshops, volledig geoptimaliseerd door resultaatgerichte online marketing campagnes. “Wij zijn er absoluut trots op dat wij deze prijs voor een tweede keer in ontvangst hebben mogen nemen. Als organisatie die bedrijfsgroei in haar DNA heeft zitten, is het voor Convident natuurlijk een extra mooie en relevante prijs om in ontvangst te mogen nemen. Graag bedanken we onze collega’s, klanten en leveranciers die hebben bijgedragen aan deze prachtige groei. Deze award is een bevestiging dat we met ons bedrijf goede keuzes maken en een gezonde groei doormaken,” aldus co-founder Rutger van de Griendt. Naast een stukje erkenning voor de harde inzet, is het een aantoonbaar resultaat voor onze klanten, partners en medewerkers. Wil je weten wat Award winnend Convident voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag onderdeel zijn van ons enthousiaste team? Neem dan snel contact op.