Convident versus Internet Explorer

Internet, we kunnen bijna niet meer zonder. Even snel de openingstijden van de winkel opzoeken of vlug een telefoonnummer achterhalen. Maar welke internetbrowser gebruik jij eigenlijk? Hier vertellen we je iets meer over Internet Explorer. Wie kent het niet, het herkenbare icoontje met de blauwe E. Internet Explorer is een (oude) webbrowser van Microsoft. Vrijwel iedere computer met Windowssoftware werd standaard geleverd met deze browser. Dit maakt dat het een van de populairste internetbrowsers van de laatste jaren is geweest.

Wereldwijd gebruik

Inmiddels zijn er veel andere internetbrowsers waar je van gebruik kunt maken. Maar hoeveel mensen maken er nog daadwerkelijk gebruik van Internet Explorer? Uit een recente meting van november 2018 blijkt dat slechts 7,3% van alle internetgebruikers nog steeds gebruik maakt van deze browser. De belangrijkste reden hiervoor is dat er bedrijven zijn die op grote schaal nog gebruik maken van de browser van Microsoft. Maar als Internet Explorer niet meer de meest gebruikte webbrowser is, welke dan wel? Misschien maak je er op dit moment wel gebruik van: Google Chrome. Met maar liefst 67% van de gebruikers is Chrome verreweg de grootste browser onder de internetgebruikers.

Niet up-to-date

In januari 2016 is Microsoft gestopt met het ondersteunen van Internet Explorer. In plaats daarvan kwamen ze met een nieuwe browser op de markt: Microsoft Edge. Het advies vanuit Microsoft is dan ook om geen gebruik te maken van Internet Explorer maar om over te stappen naar de nieuwe webbrowser Microsoft Edge.

Ook bij Convident ondersteunen wij de oudere versies van Internet Explorer niet meer. Dit komt doordat Convident de nieuwste webtechnieken toe past om haar website zo goed mogelijk te ontwikkelen. De technieken achter Internet Explorer zijn verouderd waardoor de browser de nieuwere ontwikkelingen niet begrijpt. Hierdoor werken veel websites niet meer optimaal en gaan ze vaak ‘kapot’.


Website in Internet Explorer 6. IE snapt GRID-systeem niet.

Alternatief

Maar als Internet Explorer niet optimaal werkt, wat is dan een optie? Zoals eerder al genoemd is, wordt de browser Google Chrome behoorlijk veel gebruikt. Chrome ondersteunt bijna alle nieuwe technieken en wordt regelmatig geüpdatet. Chrome is ook erg vriendelijk voor webdevelopers (dat vinden wij dan weer leuk). Het heeft namelijk verschillende developer-extensies en je kunt gemakkelijk de scripts van websites bekijken en aanpassen. Naast Chrome zijn natuurlijk Safari, Edge, Opera en Firefox ook goede alternatieven!