Convident stelt nieuw, jong talent voor: Erik Witteveen

Convident blijft groeien en dit betekent dat wij steeds meer nieuw talent in huis kunnen halen. Met ingang van 12 oktober is Erik Witteveen bij ons aan de slag gegaan als front-end developer. Hij stelt zich graag aan jullie voor. “Ik ben Erik Witteveen, 20 jaar oud en heb voor mijn leeftijd al veel ervaring opgedaan in programmeren. Ik woon samen met mijn vriendin in de Poelestraat in hartje Groningen, maar ik kom oorspronkelijk uit Giethoorn. Mijn hobby’s zijn gadgets, het upgraden van hardware en pc, programmeren, gamen (ofcourse) en fitness/kickboksen. Daarbij ben ik veel met vrienden om projecten te maken, te sporten of een terrasje te pakken. Convident wordt ik trouwens van georganiseerd zijn, structuur en goede communicatie.”

Aan ervaring geen gebrek

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Erik de afgelopen jaren niet stil gezeten. “Ik heb de studie applicatieontwikkelaar gevolgd aan het Deltion college in Zwolle. Daarbij heb ik tijdens mijn periode in het buitenland verschillende onderdelen gedaan van de studie Computer Science aan het Trinity College. Daarnaast heb ik onder anderen de certificaten Webgl en Front-end Development behaald. Ook heb ik mijn Cambridge Advanced English Certificate behaald toen ik in het buitenland werkte.” Toch is hij nog niet uitgeleerd. Zo vervolgt hij zijn verhaal: “Momenteel ben ik bezig met de deeltijdstudie HBO-ICT om mijn kennis te verbreden op het gebied van business en management omtrent programmeren.”

Ook ontbreekt het hem niet aan werkervaring. Zo vertelt hij: “Ik heb vanaf mijn 18e gewerkt als developer voor verschillende bedrijven, startend bij een virtual reality startup. Hier heb ik virtual projecten gemaakt voor de Amerikaanse real estate sector in New York en voor die van Canada in Toronto. Na een jaar voor dit bedrijf gewerkt te hebben, heb ik besloten om te gaan werken in het ontwikkelen van websites en webshops. Hier ben ik mijn meest recente baan tegen gekomen waar ik heb gewerkt als Magento e-commerce developer.”

Nieuwe uitdaging bij Convident

Nu is Erik toe aan een nieuwe uitdaging, die hij bij Convident gevonden heeft: “Ik heb Convident via een advertentie gevonden. Na een aantal goede gesprekken met Rick, Rutger en Emma hebben we een overeenkomst gevonden. Hierdoor heb ik bij Convident hopelijk voor een lange tijd mijn match gevonden qua werk en ontwikkeling”.