Convident schenkt nieuwe website aan het goede doel

Zaterdag was het weer zover, de EggRun ging opnieuw van start. Vanuit Roden gingen 12 groepen motorrijders naar verschillende ziekenhuizen en instellingen. In Roden werd een cheque van 500 euro uitgereikt aan een stichting die een praalwagen voor kinderen met een verstandelijke handicap. Zo maar één van de vele ondersteunde goede doelen.

Ook vanuit Veghel, Breda en Amsterdam vertrokken groepen motorrijders. Een ware belevenis voor zieke patiënten en bewoners.

 

Landelijk succesverhaal

“Tien jaar lang begon zo telkens weer een nieuw succesverhaal van de EggRun”, aldus organisator Roel Kuper. Een motortreffen om aansluitend opgedost met meegebrachte paasartikelen naar een instelling in de regio te rijden en de artikelen af te geven aan de op locatie betreffende patiënten en bewoners. Daarnaast wordt jaarlijks de opbrengst van het evenement aan een goed doel geschonken, bijvoorbeeld aan Kika of aan Stichting de Opkikker.

 

Toekomst

Jarenlang heeft de EggRun een groei doorgemaakt met het aantal deelnemers, groepen motorrijders en uitbreiding van locaties/vertrekpunten. Na tien succesvolle jaren heeft de organisatie getracht om opvolgers te vinden, om na vele mooie jaren het stokje van de EggRun door te kunnen geven. Helaas is dat tot op heden (nog) niet gelukt. “Wellicht staan er mensen op die interesse hebben om de organisatie van de EggRun over te nemen”, aldus Roel Kuper.

 

Om het succes voor het goede doel weer opnieuw te beleven kwamen er steeds meer vragen van betrokkenen over de mogelijk van een reünie. Op lokale schaal vanuit Roden, waar het ooit ook allemaal is begonnen. De EggRun Revival 2017 is geboren. “Op onze vraag aan Convident of zij voor de EggRun Revival 2017 in Roden op redelijk korte termijn een website konden bouwen, was hun reactie: Voor zo een leuk en goed doel gaan we dat niet op korte termijn doen, maar wel direct. Helemaal geweldig! En het resultaat mag er zijn en de reacties hierop overweldigend. Ook nieuwsgierig wat Convident heeft neergezet, ga dan naar: www.eggrunroden.nl. BEDANKT CONVIDENT”, aldus Roel Kuper.

 

Betrokkenheid

“Een schitterend doel”, aldus directeur algemene zaken Rick Dreise van Convident. “We hebben niet even een nieuwe website neergezet, maar zijn al jaren nauw betrokken bij de organisatie van dit prachtige evenement. Ik kom zelf uit Roden en weet er alles van: Mijn stiefvader is bedenker en organisator van de EggRun. Verder is de hele familie erbij betrokken, van mijn moeder die de broodjes verzorgd en paasspulletjes verkoopt, mijn zus bij de ingang om de motorrijders te ontvangen tot en met mijn broer die de muziek op het terrein in Roden verzorgd. Dat is precies waar de EggRun voor staat; met elkaar de schouders eronder voor het goede doel”.

 

We hopen met elkaar dat de EggRun Revival 2017 het begin is om dit fantastische initiatief in stand te houden. Geïnteresseerden voor het organisator schap kunnen zich via de website melden bij Roel Kuper.