Convident op het Circuit van Zandvoort

Vorige week maandag, op 17 oktober, heeft Convident deelgenomen aan een sportief racing evenement na uitnodiging van één van onze gesponsorde teams. Convident werd namelijk uitgenodigd door Bente Boer Racing om een kijkje te nemen in de pitbox en kreeg de mogelijk een aantal rondes op het circuit van Zandvoort te rijden.

Als loyale supporter van Bente Boer vonden wij het erg leuk om deel te mogen nemen aan dit evenement georganiseerd door Driving Fun. Driving Fun is een van de grootste organisatoren van racing dagen in Nederland. Lees hoe wij vroeg in de ochtend onze tassen pakten en vertrokken naar Zandvoort.

Convident op de Mazda

Onderweg naar het Circuit van Zandvoort

Vanuit het mooie Groningen is het ongeveer tweeëneenhalf uur rijden naar Zandvoort. Dus vertrokken we vroeg in de ochtend vanaf ons kantoor aan de Kraneweg. De dag begon om 06:00 in de ochtend, maar dit was het meer dan waard. Mede-eigenaar Rick Dreise was goed voorbereid op het evenement en had zelf zijn eigen race helm meegenomen om goed beschermd naar Zandvoort te vertrekken. Met slaperige oogjes maar ook veel enthousiasme namen we nog snel wat ‘before’ foto’s voordat we de auto instapten om richting Zandvoort te gaan.

De ervaring van Zandvoort

Na een gezellige autorit kwamen we aan op circuit Zandvoort. Daar werden wij direct verwelkomd door het team van Bente Boer Racing. Het circuit van Zandvoort, waar sinds 2021 weer gestreden wordt door de formule 1, wordt ook gebruikt om racedagen als deze te organiseren. Het is namelijk mogelijk een auto te huren en zelf op de baan te racen. De organisatie Driving Fun heeft zo ook haar eigen auto’s die beschikbaar gesteld worden op racedagen als deze.

We voelden ons meer dan welkom en waren erg enthousiast om het team van Bente Boer Racing weer te zien. Zij gaven ons een tour door hun pitbox en vertelden ons meer over de baan en hun raceauto. Na wat te hebben bijgekletst was het dan tijd om de baan op te gaan. Bente ging volledig in racemode, ze deed haar race helm en handschoenen aan en daar gingen we, de inmiddels natgeregende baan op. Het was erg leuk en leerzaam om te zien hoe het team zaken als brandstof en bandenspanning regelt buiten de auto om. Wij zijn dan ook nog enthousiaster geworden door deze leerzame middag met Bente Boer en haar team.

Zelf rondes rijden

De baan heeft veel bochten, wij telden er 14, wat het erg uitdagend maakte. Vooral voor onervaren racers zoals wij was dit nog een hele uitdaging. Het gebeurde wel eens dat er een crash op de baan was en we moesten wachten op de rode lichten. De safety cars waren goed geregeld en deden hun uiterste best om deze situaties zo snel mogelijk op te lossen.

Naast dat wij een ronde hebben gereden in de door Racing Fun aangestelde BMW’s was het tijd om eens bij de expert in te stappen. Het regende de maandag erg veel, maar dat weerhield ons er niet van om bij Bente in de auto te stappen en een raceronde als bijrijder mee te maken. Om de beurt reed er iemand mee in de gave Mazda van Bente Boer Racing, een ervaring die niemand van ons zal vergeten. Dit gaf ons ook de mogelijkheid om vragen aan Bente te stellen en video’s te maken.

Fantastische dag

Naast het sponsoren van stichtingen en maatschappelijke projecten houden wij ons bezig met het steunen van sporters, in het bijzonder dames. Dat maakt het mogelijk om zulke gave evenementen bij te wonen. We hebben niet alleen gave rondes geracet, ook was de catering goed geregeld en werden we voorzien van eten, snacks en drinken. Onder de assistentie van het Bente Boer Racing team hebben wij een geweldige dag gehad. We hebben veel foto’s en video’s gemaakt en de coolste, krachtigste auto’s gezien. Mocht je de kans hebben om een evenement als deze bij te wonen raden wij je dat zeker aan. De adrenaline rush die je krijgt wanneer je op de baan bent en de atmosfeer in de pitbox zullen we nooit vergeten. We willen Bente Boer graag bedanken voor deze geweldige circuitdag.

De doelstelling van Bente is om Nederlands kampioen te worden in de Mazda MX5 cup 2024. Om deze droom werkelijkheid te maken heeft het team sponsors nodig. Convident steunt Bente in het behalen van haar doel. Ook jij kan het verschil maken, neem een kijkje op haar website en wordt sponsor.

Hier zijn nog meer foto’s van maandag:

Bente Boer Racing

Race helmen

Sander in de Mazda

Sander en Rick met helm op

Rick en Dirk-Jan

Regen in Zandvoort

Bente Boer Mazda Convident

B4P racestoel

Bente Mazda voor de pitbox