Convident ontwikkelt website politieke partij 100% Groningen

Convident heeft de website van de politieke partij 100% Groningen in beheer en gaat deze samen met de partij doorontwikkelen.

“We doen het samen. De kracht van onze samenwerking met fractievoorzitter Marjet Woldhuis en de community van 100% Groningen zit hem in de korte communicatielijnen”, aldus Rick Dreise van Convident. “Via een gezamenlijk contact van ons, Roel Boer van financieel platform Nocks, zijn we met elkaar in contact gekomen. Er ontstond al snel een klik en beide relatief jonge organisaties bleken op geheel eigen wijze veel raakvlakken te hebben. We zetten niet eenmalig een online platform neer voor oplevering, maar blijven constant doorontwikkelen. Dit sluit volledig aan bij de nieuwe stijl van de community 100% Groningen”, aldus Rick.

Marjet Woldhuis is initiator van 100% Groningen. “Wij zijn een lokale politieke partij opgebouwd rond een community waaraan iedere betrokken Groninger zijn of haar bijdrage kan toevoegen. Het is een partij die een platform biedt aan iedereen die betrokken is en zich wil inzetten voor Groningen. 100% Groningen stelt zich als hoofddoel om het vertrouwen in onze democratie op een hoger peil te brengen. Onze online communicatiemiddelen spelen daarin een hele belangrijke rol”.

Vertrouwen in de politiek terugwinnen
Dit kan en moet anders was Marjet Woldhuis haar overtuiging en soms is het beter om helemaal opnieuw te beginnen. Marjet stapte uit de Stadspartij en begon haar eigen nieuwe partij: 100% Groningen. Marjet verzamelde een heel team om zich heen die vanuit een positieve grondhouding en kernwaarden (zorgzaam, verbindend en betrouwbaar) politiek gingen bedrijven. 100% Groningen wil zich niet laten kenmerken door van boven opgelegde of vastgeroeste standpunten maar juist door een open houding en transparant afwegingskader.

Opschudden en moderniseren
“Burgers worden steeds mondiger, zelfredzaam en creatiever in het vinden van hun eigen oplossingen. De huidige samenleving beweegt snel en mensen bevinden zich veelal online. Dat is één van de belangrijkste redenen om een samenwerking met Convident uit Groningen aan te gaan. Men heeft behoefte aan korte en bondige informatie en een mogelijkheid om meningen te ventileren over bepaalde onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. De participatiemaatschappij vraagt om een vorm van democratie die uitnodigt tot samenkomen, informatie inwinnen of meedoen. Het internet biedt die mogelijkheid. 100% Groningen wil met deze denk- en werkwijze een bijdrage leveren aan vernieuwing in de Groningse politiek en in Nederland. Het wordt hoog tijd om de politiek te moderniseren. Het opschudden van het systeem kan alleen de mens zelf doen, want hij heeft zelf het systeem gecreëerd”, aldus Marjet Woldhuis.

De ontwikkelingen van de online community 100% Groningen, ondersteund door Convident, zijn te volgen via www.100pgroningen.nl.