Convident ontwikkelt duurzaamheidsplatform voor Groningen 3P0

Marco Agema overhandigt bloemen aan Rick Dreise.

Groningen 3P0 initiatiefnemer Marco Agema en Rick Dreise van Convident schudden elkaar de hand.

Convident heeft samen met en voor Groningen drie punt nul (3P0) een online platform gerealiseerd. De website is te bekijken via www.groningen3p0.org. Het platform is vandaag officieel gelanceerd! Marco Agema van Groningen 3P0 is zeer verheugd omtrent de livegang van het platform en ging met een mooie bos bloemen op bezoek bij Rick Dreise van Convident.

Samenwerking

Rick Dreise: ‘We zijn ontzettend trots om een bijdrage te leveren aan een platform die de stad Groningen in 2025 100% duurzaam wil krijgen. Prachtig om onze kennis en expertise hiervoor in te zetten en wij dragen als Internetbureau, met veel jonge mensen vanuit de stad Groningen, graag ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Hopelijk volgen er vele noordelijke participanten’!

Ondernemer en mede initiatiefnemer Marco Agema is op meerdere fronten actief om het thema duurzaamheid volledig op de kaart te zetten. ‘Geweldig om te zien dat een jonge en enthousiaste internetclub, uit hartje Groningen, dit met ons heeft gerealiseerd’, aldus Marco Agema. ‘De doelstelling die we met Groningen 3P0 hebben is ambitieus, maar door duurzame partijen te verbinden willen we de doelstelling met een versnelling mogelijk maken. Een jonge maar toch ervaren partij zoals Convident, wat nog een lange en succesvolle toekomst tegemoet heeft, kan hierin mede het verschil maken’.

 

Groen platform voor stad Groningen

Groningen 3p0 is een onafhankelijk platform dat bewoners en bedrijven met duurzame initiatieven in een gebied steunt en verbindt. ‘Zodat we samen met partners recepten ontwikkelen om versnelt een 3p0 samenleving te bereiken’, aldus Marco.

Zelfs het Convident logo kleurt groen.

Groningen 3p0 is ervan overtuigd dat dit binnen handbereik ligt door in te zetten op de 3 P’s van Planet, People en Profit (of de Nederlandse term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Het evenwicht tussen mens, natuur en economie vormt het spanningsveld waarbinnen de verandering/transitie kan en moet plaats vinden. Alle 3 de termen hebben een rol maar moeten tegelijkertijd gevoed worden door passie, plezier, positiviteit en power om zo houdbare toekomst voor de stad te creëren. Het logo bevat een link naar het logo van de gemeente Groningen maar herbergt ook de 3 p’s in de vorm van 3 groene blaadjes. De stichting is zeer erkentelijk richting de ondersteuning van partijen zoals Convident. ‘Zelfs hun logo kleurt nu voor even groen, pracht toch’, aldus Marco.

Convident heeft het platform gebouwd en is nauw betrokken bij de realisatie van de huisstijl. ‘Wij hebben, speciaal in het kader van dit thema en met een speelse knipoog, ons logo van oranje naar groen aangepast. Op deze manier verlenen wij niet alleen met onze Convident uitingen onze support, maar zullen we de komende tijd op de werkvloer richting onze medewerkers en relaties proactief het thema onder de aandacht brengen’, aldus Rick Dreise.

 

Duurzaam ondernemen

Marco is eigenaar van Friet van Piet, al tientallen jaren een ongekend begrip in de Oosterpoorwijk van Groningen. Een cafetaria gericht op de toekomst. We zijn namelijk hard aan de slag om de cafetaria over drie jaar honderd procent duurzaam te laten werken’, zegt Agema.

Een groot statement door een bewuste keuze voor duurzaamheid.

Rick Dreise: “Wat mij ontzettend aanspreekt aan Marco en deze samenwerking, is dat hij nog járen succes zou hebben met de huidige formule van Friet van Piet. Maar ondanks dat gegeven, maakt hij toch op deze manier een groot statement met de bewuste keuze voor duurzaamheid. Daar heb ik als ondernemer heel veel bewondering voor”.

De ontwikkelingen van het platform Groningen 3P0, waaronder alle succesverhalen en projecten, zijn te volgen via www.groningen3p0.org.