Convident neemt deel aan Exportise Talent Programme: Eerste stappen naar internationaal succes!

Samenwerking en kennisoverdracht is een van de vier kernwaardes die klanten, partners, medewerkers en relaties van Convident kunnen verwachten. Niet alleen omdat we op die manier een ander wat bij kunnen brengen, maar ook omdat wij zelf door samenwerkingen aan te gaan ontzettend veel leren. Dit, in combinatie met onze doelstellingen om de internationale markt te betreden, was dan ook de aanleiding om ons als opdrachtgever aan te melden voor het Exportise Talent Programme. Een initiatief van de Hanzehogeschool in Groningen dat een perfecte kans biedt om kennis en expertise uit te wisselen. Op deze manier laten we Convident gezamenlijk groeien.

Exportise Talent Programme

Het Exportise Talent Programme is een initiatief vanuit de Hanzehogeschool in Groningen. Het biedt ondernemers met export ambities de mogelijkheid om antwoord te krijgen op hun internationale vraagstukken. Een profiel waar Convident met haar doelen perfect in past. Een vijftal studenten gaat de komende aan de slag met een internationalisatie business case die geheel afgestemd is op een van de deelnemende organisaties. 

In deze opdracht worden er concreet vijf potentiële landen geanalyseerd die aantrekkelijk zouden kunnen zijn voor Convident. Duitsland zal hier in ieder geval een van zijn. Dit is namelijk een markt waar wij ons momenteel al op focussen en potentie in zien. Vervolgens zullen de studenten voor deze landen een implementatieplan schrijven. Hierin wordt er ook gekeken naar hoe Convident zich het beste kan positioneren en naar passende marketing activiteiten. Vol vertrouwen kijken we er naar uit om deze bevindingen in april gepresenteerd te krijgen en te kunnen implementeren in onze eigen bedrijfsvoering. 

Tijdens het project zijn er verschillende contactmomenten met de studenten ingebouwd. Allereerst een Kick-off gesprek dat kort geleden plaats heeft gevonden. Hierin kregen wij als opdrachtgever de mogelijkheid om te presenteren wie Convident is, wat wij doen en voor welke waardes wij staan. Daarnaast was het natuurlijk van belang om tijdens deze aftrap de specifieke vraagstukken van Convident te bespreken en de opdracht duidelijk in kaart te brengen. Zoals eerder benoemd zal het project in april afgerond worden met een eindpresentatie. In de tussentijd krijgen de studenten 2 a 3 keer de kans om de voortgang met ons te bespreken en extra vragen te stellen in een Q&A.

exportise talent programme

Convident laten groeien op de internationale markt

De eerste stappen naar een toekomst met een internationale Convident footprint zijn reeds gezet:

  • Met een Engelse en Duitse website hebben wij ons over de grens vindbaar weten te maken. Op deze manier hopen wij klanten vanuit de hele wereld te bereiken. Het is een eerste stap om sneller internationale relaties en samenwerkingen aan te gaan. 
  • Convident heeft zich voor verschillende maatschappelijke projecten in mogen zetten op Afrikaanse bodem. Zo ontwikkelden we voor Tours en Safari in The Gambia een website met als peiler om het toerisme en de lokale economie in Gambia te stimuleren. Daarnaast hielpen wij Bullfrox in Oerganda met hun website prestatie, hosting, onderhoud en vindbaarheid. 
  • Ook intern zijn de eerste veranderingen op het gebied van internationalisering doorgevoerd. Mede dankzij het soepele verloop van het thuiswerken zagen wij de potentie van het werken op afstand. Daarom heette wij afgelopen maand onze eerste internationale medewerker welkom. Vanuit Egypte versterkt Hamada ons development team. Een werkwijze die wij nog niet eerder geprobeerd hadden, maar erg goed bevalt. Niet alleen is hij een ontzettend harde werker, ook dwingt het ons om onszelf te verdiepen in andere culturen en onze werkwijze op internationaal gebied hierop aan te passen.

Wij hopen door deel te nemen aan het programma van Hanze verdere concrete stappen te kunnen maken tot internationaal succes! Daarnaast speelt internationalisering ook in ons bedrijfsplan 2021-2025 een grote rol. benieuwd naar onze concrete plannen? Lees dan vooral ook de blog die wij hierover schreven!