Convident mist finale Jonge Ondernemingsprijs, trots overheerst!

De drie finalisten van de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden zijn vandaag door de jury bekend gemaakt. Jessica Kuiken van Marketing Crew, Nutte van Belzen van CC Diagnostics en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij zijn de kansmakers op de felbegeerde titel. Convident feliciteert de finale kandidaten met hun nominatie!

De afgelopen weken stonden in het teken van de Jonge Ondernemingsprijs 2019. Vol trots heeft dat voor Convident geresulteerd in een schitterende halve finale plek! Acht jonge ondernemers uit Friesland, Drenthe en Groningen strijden elk jaar om de titel ‘Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden’. Convident ondernemer Rick Dreise heeft onze organisatie met o.a. een videopitch, bustour en workshops vertegenwoordigd. 

Grensverleggende activiteiten

Het traject van de Jonge Ondernemingsprijs bestaat uit bedrijfspitches, een uitdagende bustour, uitgebreide bedrijfsscan en een grote finale. De vakkundige jury, bestaande uit Jelmer Spijksma van OR-Quest, Aziz Al-Harazi van Payt, Jeanine Grevink van Team HR en JOP winnaar van 2018: Jan-Harmen Akkerman van TanQyou, beoordelen dit jaar de kandidaten. De jury kijkt onder andere naar de bedrijfsresultaten, innovatie, bedrijfsstrategie en de gedrevenheid van de jonge ondernemers. 

Uitdagende bustour dag

Alle kandidaten zijn recent met elkaar op bustour geweest. Aan het einde van de jaarlijkse bustour worden door de jury de drie finalisten gekozen. Tijdens deze uitdagende bustour dag reizen de acht ondernemers door Friesland, Drenthe en Groningen om deel te nemen aan diverse uitdagende en grensverleggende activiteiten. Dit jaar bestond de bustour uit een workshop individuele en bedrijfspresentatie, een spannende roofvogelworkshop en als afsluiter een allesbepalende pitch voor de kritische jury.

Filmpitch Convident

Filmpitch gemist? Bekijk hem hier alsnog! Van iedere halve finalist is een videopitch gemaakt. In deze pitch laten we zien hoe ons bedrijf er uit ziet en wat het zo bijzonder maakt. Medewerkers, klanten en partners kennen ons als geen ander. Onze bedrijfspresentatie zal voor hun geen verrassing zijn. Echter groeit de naamsbekendheid van Convident en maken we ook van deze gelegenheid gebruik om ons te introduceren met mensen die ons nog niet zo goed kennen.

Het professionele team van FreshTV heeft een treffende pitchvideo van Convident gemaakt.

Bekijk hieronder de video:

Trots overheerst

Ondanks dat Convident de finale mist, zijn we trots op het behaalde resultaat. Rick Dreise: “Ik heb genoten van het hele traject met de Jonge Ondernemingsprijs. De variantie in het programma, de gestructureerde organisatie (regie, bestuur en jury) en een goed stel ondernemers maken het meer dan geslaagd”.

Uiteraard waren we graag naar de finale ronde gegaan, maar trots overheerst absoluut.

Rick vervolgd: “Door de nominatie van Convident, kijk je bewust weer met een kritische blik naar je hele organisatie. Uiteraard waren we graag naar de finale ronde gegaan, maar trots overheerst absoluut. Ik vond het prachtig hoe de Jonge Ondernemingsprijs de afgelopen periode heeft geleefd in het Convident team, bij onze klanten, samenwerkingspartners of bij familie en vrienden. Namens collega ondernemer Rutger van de Griendt en het team willen we iedereen daarvoor bedanken”.

Pittige keuze voor de jury

Met de 8 halve finalisten CC Diagnostics (Nutte van Belzen), SoundImports (Koen Pronk), Storage Share (Julian Doorten), Marketing Crew (Jessica Kuiken), Energie Inspectie Friesland (Martijn van der Harst), Convident (Rick Dreise), Grutte Pier Brouwerij (Frans Filius) en Qlic Internet Solutions (Marijn Poelman) stond de jury dan ook voor een pittige keuze.

De jury heeft na een lange discussie een weloverwogen keuze gemaakt en bepaalt dat Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker, Nutte van Belzen van CC Diagnostics uit Groningen en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden de drie jonge ondernemers zijn die naar de grote finale gaan.

Tot de finale, die op 3 oktober 2019 plaats zal vinden, zal de jury de drie finalisten bezoeken en zal er een bedrijfsscan plaatsvinden die door een onafhankelijke groep professionals uitgevoerd zal worden. Convident wenst de finalisten veel succes toe! 

Hieronder enkele sfeerbeelden van de bustour dag, waarin Rick Dreise namens Convident actief was met diverse workshops, activiteiten en de shark tank presentatie voor de jury:

Foto’s: Maaike Andrews / Jonge Ondernemingsprijs.