Convident en de JOP: Verrassende workshops, bustour en jury pitches

The road to the JOP final continues…

Na de videopitch op locatie, was het op donderdag 6 juni zo ver. De bustour van de Jonge Ondernemingsprijs vond plaats. Ondernemer Rick Dreise vertegenwoordigde Convident en heeft zijn uiterste best gedaan om onze organisatie op een zo goed mogelijke manier te presenteren. 

Een bustour? Klinkt leuk, maar wat hebben de JOP halve finalisten gedaan? Tijdens de bustour gingen alle halve finalisten een dag met elkaar op pad door de drie noordelijke provincies. Het is immers de ondernemingsprijs van het noorden.

Interessante workshops volgen, onderling netwerken en als knallende afsluiter: de shark tank bedrijfspitch voor de jury. Deze dag staat volledig in het teken van jong ondernemerschap. Er wordt gekeken naar de verschillende kwaliteiten en skills van de deelnemers. Deze worden getest aan de hand van een grensverleggende activiteiten.

Workshop presenteren De Haan Advocaten

De ochtend begon om 8:45 uur met een kennismaking van alle halve finalisten in Leeuwarden. Vervolgens stapte iedereen vol verwachting de bus in. Als eerst reed de bus naar het mooie Groningen. Daar was het tijd voor de eerste workshop van de dag bij De Haan Advocaten: presenteren. 

Vliegen met roofdieren

Na de 2 uur durende en grensverleggende workshop presenteren, vervolgden de kandidaten the bus road trip. Onderweg kregen de deelnemers een goed verzorgde lunch. Toen was het tijd voor de volgende activiteit in Vries, Drenthe.

Het bleek niet bepaald een alledaagse activiteit: Roofvogel vliegen. Hoe gaat de ondernemer individueel, maar ook in teamverband, om met de roofvogels. De workshop bestond uit meerdere oefeningen en componenten. Een unieke belevenis!

Shark tank, jury pitch

De kanidaten eindigen de dag waar we ook begonnen, namelijk in Leeuwarden. Na een heerlijk diner in hartje Leeuwarden, gingen we op naar onze eindbestemming: De Rabobank Leeuwarden.

Aan het eind van de dag vond er een vragenvuur plaats, beter bekend als de SharkTank. Let’s go! De kandidaten kunnen hun borst natmaken! 

Door de vakjury werden kritische vragen gesteld over o.a. de financiën, personele zaken, dienstenaanbod, organisatie- en verdienmodel, groei, visie en toekomst perspectief.  

Rick Dreise: “Ik heb een ontzettend leuke en leerzame dag gehad. De variantie in het programma en de leuke club ondernemers maakten deze dag op voorhand al geslaagd. Het spannende moment waar je de hele dag naartoe leeft is de SharkTank. In 1 minuut diende ik Convident te pitchen en in de resterende 14 minuten stond het vragenvuur van jury op me te wachten. De jury bestaat dit jaar uit Jelmer Spijksma van Or-Quest, Jeanine Grevink van Go2 Payroll, Jan-Harmen Akkerman van TanQyou en Aziz Al-Harazi van Payt. Overigens op een unieke locatie, op het bovenste dek van het Rabobank kantoorgebouw in Leeuwarden. Schitterend. Ik heb genoten en hoop dat we kanshebber zijn voor de finale ronde. We kijken uit naar de uitslag op 17 juni”.