Convident bezocht de Bright day Utrecht 2016

Het tech fest voor nieuwsgierige Nederlanders

Convident houdt zich altijd bezig met de toekomst, innovaties en met de laatste technologieën.
Dit jaar waren wij, samen met nog 10.000 bezoekers, aanwezig op de Bright days om ons te laten inspireren door de laatste ontwikkelingen.

Bright day 2016

De Beurs

Op zaterdag 5 en zondag 6 november vond het Bright day tech fest plaats in het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een weekend vol vernieuwing op het gebied van virtual reality (VR) en andere activiteiten. Zo kon ermee worden gedaan aan drone racen, een duik worden genomen in smart technology en was er de mogelijkheid om allemaal nieuwe gadgets te testen. Grote namen zoals Andé Kuipers, Colin Furze en David Lemereis spraken en deden hun verhalen op het gebied van innovatie en technologie.

Virtual reality

Tijdens de Bright day stond virtual reality centraal. In de jaren ’90 maakte VR haar eerste opkomst. De technologie was echter nog niet zo ver ontwikkeld voor een doorbraak. Vandaag de dag is de technologie ver genoeg ontwikkeld en VR is een feit. De techniek die wordt toegepast is relatief eenvoudig. VR-brillen hebben voor elk oog een scherm wat voor diepte en 3D zorgt. Ook onze Virtual Reality partner was aanwezig om de nieuwste technieken en snufjes te ervaren. Door bewegingssensoren registreert de bril je hoofdbewegingen, wat ervoor zorgt dat je rond kunt kijken in de virtuele wereld. VR wordt voor meerdere doeleinde gebruikt. Het is mogelijk voor entertainment in de vorm van films en games. Daarnaast wordt VR ook gebruikt in het ziekenhuis, onderwijs, bedrijfsleven en in de bouw.

Bright day 2016 Bright day 2016 Bright day 2016 Bright day 2016 Bright day 2016

Convident haar virtual reality

Convident biedt zelf ook verschillende mogelijkheden op het gebied van virtual reality aan. Eén van die mogelijkheden is 360 graden binnenkijken. Begin dit jaar hebben wij, in samenwerking met Vedetti, onze eigen 360 graden bedrijfstour laten ontwikkelen. Een 360-gradenfotografie heeft een absolute meerwaarde voor uw bedrijf. Naast het feit dat het een dienst is vanuit Google, wat uw online vindbaarheid bevorderd, kunnen bezoekers vooraf al een kijkje nemen in uw organisatie om de sfeer te proeven.

Bent u geïnteresseerd in virtual reality en bent u benieuwd wat een 360-gradenfotografie voor uw bedrijf oplevert? Kijk voor onze 360 graden bedrijfstour op https://www.convident.nl/virtual-reality-groningen of neem gerust telefonische of per mail contact met ons op!