Convident 6 jaar, nieuw bedrijfsplan 2021-2025 op komst!

Bij Convident vieren we altijd omstreeks het begin van een nieuw jaar feest – met taart – want dit jaar bestaan wij alweer 6 jaar. Een mijlpaal die we niet zomaar voorbij laten gaan. Tegelijkertijd kijken we verder de toekomst in, naar het jaar 2025. Convident werkt achter de schermen aan een nieuw bedrijfsplan 2021-2025, met de focus op de groei en nieuwe doelstellingen voor ons bedrijf.

In een jaar kan er veel gebeuren en dat hebben we in het jaar naar ons 6-jarig bestaan toe zeker ondervonden. Voordat we daadwerkelijk een hap van onze taart nemen, blikken we kort terug op bijzondere momenten en positieve ontwikkelingen van afgelopen jaar. Zo vierden we ons 5-jarig jubileum groots, groeiden we in diverse opzichten en stond de wereld op zijn kop door de corona pandemie.

Rick Dreise

Jubileum 5-jarig bestaan

Convident bouwt steeds meer aan een wereld vol digitale expertise. We zijn een adviserende online partner en denken mee vanuit organisatieprocessen. Welke systemen kunnen bedrijven (smart) inzetten om digitaal te excelleren? Ook in 2020 hebben we hier weer flinke stappen in kunnen zetten met onze opdrachtgevers. Vanuit een krachtig stappenplan (sprints) ontwikkelen we gebruiksvriendelijke websites, webshops en webapplicaties op maat.

Het gezegde: ‘wie jarig is trakteert’ wilden we afgelopen jaar zeker in acht nemen. Voor ons vijfjarig jubileum hebben we unieke ideeën en acties op touw gezet. Dit alles om samen met onze klanten en medewerkers deze bijzondere gebeurtenis te vieren! We durven met zekerheid te zeggen dat de jubileumacties een groot succes geweest zouden zijn, echter… toen kwam corona. We hebben alle plannen in de ijskast gezet en bewaard voor een nieuw jubileum. Wellicht is dat nieuwe jubileum een prachtig bruggetje naar de titel van dit artikel, ons nieuwe bedrijfsplan 2021-2025. Immers viert Convident in 2025 haar 10 jarig bestaan! 🙂

Rutger en Rick

Teamuitbereiding en klantcases

Convident zou Convident niet zijn als we niet zouden investeren in nieuwe ontwikkelingen én medewerkers. Zo breidde ons team met twee nieuwe medewerkers uit naar 12 personen. Niet alleen qua werknemers groeiden we, maar ook ons klantenbestand nam toe. Steeds meer klanten vinden hun weg naar Convident en brengen zowel hun webomgeving (site, shop of applicatie), als online marketing bij ons onder. Door beide onderdelen bij ons te stationeren, hebben ze één aanspreekpunt voor hun complete digitale oplossingen.

Een andere mooie ontwikkeling in het jaar naar ons 6-jarig jubileum toe, is dat diverse medewerkers zijn gegroeid op basis van KPI’s (kritische prestatie indicatoren). Hierdoor kunnen ze nieuwe stappen maken binnen hun bestaande functie of in sommige gevallen ook nieuwe uitdagingen binnen het bedrijf aangaan op geheel andere posities. Wij blijven investeren in onze professionals zodat Convident jou kan blijven ontzorgen op het gebied van digitalisering.

Wij zetten de koers van afgelopen jaar natuurlijk door en naast de heerlijk taart proosten we gezamenlijk op ons 6-jarig jubileum.

Nieuw bedrijfsplan 2021-2025

Tot zover het terugkijken, want bij Convident denken we graag een paar stappen vooruit. De komende periode zullen we een nieuw bedrijfsplan 2021-2025 presenteren. Momenteel werken we hard achter de schermen om dit plan vorm te geven. In het verleden presenteerde Convident vaak een tweejarig bedrijfsplan. Het nieuwe bedrijfsplan zal zich veel meer toespitsen op de verre toekomst prognoses van het bedrijf.

Hoofdpijlers van dat plan zijn een interne en een externe analyse, met een sterke focus op de financiële kant, organisatorische kant en internationalisering. Convident heeft voornamelijk klanten in binnenland, maar kijkt ook steeds vaker naar samenwerkingen in het buitenland. We openen steeds vaker deuren in Duitsland en er zijn wereldwijd op alle continenten reeds Convident klanten of partners actief. Echter verdiend dit wat ons betreft de komende jaren nog meer (strategische) focus. Niet alleen vergroten we daarmee ons eigen bereik en uitstraling, we focussen ons daarmee ook op digitale markten waar nog veel te winnen valt.

Zoals bij vele bekend is, hebben Convident co-founders Rutger van de Griendt en Rick Dreise volledig de aandacht op Convident. Maar daar gaat de komende jaren iets van verandering in komen. Naast Convident hebben de ondernemers ook hun eerste nieuwe bedrijfsconcepten gelanceerd, waaronder Haaer verlofregistratie en Mr. Animal. Maar ook het participeren in andere bedrijven staan beide ondernemers open voor. Die gesprekken lopen reeds, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het gezamenlijk participeren in een webshop of dienstverlening. Het ondernemen willen ze de komende jaren nog meer centraal gaan stellen. Uiteraard zal de betrokkenheid bij Convident niet minder groot worden en zien beide ondernemers dit juist als versterkende initiatieven.

Inzet voor maatschappelijke projecten is niet voor niets een van onze kernwaarden bij Convident. Met trots kunnen wij aankondigen dat de Convident foundation in de afgelopen periode vele donaties op heeft mogen halen voor Stichting Semmy. De stichting heeft als doel om 400.000 euro op te halen voor onderzoek van hersenstamkanker. Mede door de inzet van het Convident netwerk zijn zij van 23% naar 44% dit doel gegaan. Daarnaast hebben we vanuit de Convident foundation nog eens 2500 euro geschonken. Dit hebben wij natuurlijk niet alleen kunnen doen en daarom willen we iedereen bedanken die via ons een donatie heeft gedaan. Zonder jullie hadden we dit niet mogelijk kunnen maken. Convident zal de komende periode een nieuw maatschappelijk doel kiezen waar wij ons voor in gaan zetten. Uiteraard hopen we vergelijkbare of nog grotere resultaten te behalen voor onze MVO / Convident foundation in 2022!

Tot slot melden we alvast dat we vanaf 1 maart aanstaande extra kantoorruimtes afnemen in ons kantoorpand in Groningen. Dit is gekozen op de toekomstige groei en met de focus op thuis- en kantoorwerken. Het flexibel boeken van kantoorruimtes met collega’s zal daar de komende jaren centraler door komen te staan.

Maar is er natuurlijk nog veel meer. Blijf onze kanalen volgen voor meer informatie en updates over ons bedrijfsplan 2021-2025. Stay tuned!


Rick
Co-founder