Concepting

Je wilt meer potentiële klanten bereiken of nieuwe collega’s werven. Het idee is er al, maar hoe zet je dit idee om naar een concept? Welke structuur is nodig om jouw boodschap goed over te brengen bij de doelgroep. Tijdens de concepting fase werken we dit samen uit.

 

Voordat we kunnen beginnen met het ontwikkelen van jouw concept, zorgen we er samen voor dat deze volledig is uitgedacht. We starten onze trajecten daarom met de concepting fase waarbij we je het hemd van het lijf vragen om een duidelijk beeld te schetsen hoe jouw website eruit moet komen te zien. Het sterk neerzetten van het concept is niet alleen voor een nieuwe website, maar ook voor de doorontwikkeling belangrijk. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe website voldoet aan de laatste eisen van de zoekmachines, webgebruikers en toegankelijkheidsnormen.

  • Het doel van de online omgeving
  • De doelgroepen die deze omgeving gaan bezoeken
  • Waar de doelgroepen naar op zoek zijn

Concepting vraagt commitment van beide kanten

Bij de uitvoering van een online strategie is het overzicht net zo belangrijk als de aandacht voor details; de uitwerking van een goed concept is dé fundering van een succesvol project. Dat is dan ook de reden dat we veel van onszelf verwachten, maar ook veel vragen zullen stellen. Voor ons is dit namelijk de eerste stap om jouw organisatie, business en doel goed te begrijpen.

Gedurende dit concept proces nemen wij het volledige projectmanagement op ons en helpen we je graag door het traject heen. We zijn jouw partner om mee te kunnen sparren en we houden een adviserende rol aan. Ook kunnen we je een spiegel voor houden wanneer dat nodig is, met hierbij altijd jouw doel in ons achterhoofd. We willen sturen op onderbouwde keuzes waarbij ruimte is voor persoonlijke voorkeur.

img-50 img-fifty

Concept tot uitvoering

“Het uitvoeren van een online strategie blijkt in de praktijk veel moeilijker te zijn dan een strategie bedenken en plannen”

Waarin krijg je inzicht tijdens de concepting fase?

De eerste stap bij het creëren van een concept is het concreet in beeld krijgen van het doel van jouw online omgeving. Zo kan het zijn dat je meer potentiële klanten wil bereiken, de naamsbekendheid wilt verhogen of in contact wilt komen met meer potentiële collega’s of klanten.

img-50 img-fifty

Om het doel concreet te krijgen zullen we tijdens de concepting fase onder andere kijken naar:

  • Het doel van de online omgeving
  • De doelgroepen die deze omgeving gaan bezoeken
  • Waar de doelgroepen naar op zoek zijn
  • Welke acties de webgebruiker direct moet kunnen uitvoeren
  • Welke technische functionaliteiten vereist zijn
  • Welke structuur de website moet hebben
  • Hoe we de gestelde doelen concreet meetbaar kunnen maken

Iedere dag nieuwe succesverhalen!

De basis voor wireframes, UX design en vindbaarheid

Het goed uitdenken van het concept biedt de ideale basis voor de verdere wireframes en daarna het UX design. Vanuit de concepting fase is namelijk duidelijk geworden middels welke route een gebruiker door de website heen zal gaan bewegen. De hieruit voortkomende structuur voor de content biedt dé perfecte basis voor het opzetten van wireframes. Hierin zetten we namelijk de gewenste functionaliteiten op de juiste plek.

Tijdens de concepting fase sluiten, waar nodig, meerdere collega’s aan vanuit Convident. Zo kan er bijvoorbeeld ook vanuit de online marketingafdeling worden meegekeken. Online marketing is namelijk meer dan alleen het optimaliseren van wat er reeds staat. Vanaf de eerste stap houden we rekening met een goed converterende website waarbij de laatste maatstaven van zoekmachine optimalisatie in meegenomen zijn. Het aansluiten van meerdere collega’s tijdens de concepting fase kan dus erg waardevol zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of ben je er over uit dat Convident jouw online marketing partner is? Neem telefonisch of per mail contact op met ons op!

Projecten waar we trots op zijn

Van der Werff Logistics

Van der Werff Logistics
Online marketing Website
Van der Werff Logistics

Schuldhulp.tv

Schuldhulp.tv
Website
Schuldhulp.tv