Chat en in-app messaging

Online shoppen, vakantie boeken, zorgverzekeraar regelen, boodschappen bestellen en de laatste cadeautjes nog snel kopen. Alles kan tegenwoordig online, zonder dat er een medewerker aan te pas komt. En dit gaat uitstekend: er zijn goede prijzen en ze bieden goede service. Neem bijvoorbeeld het E-commerce bedrijf Coolblue. Ze doen er alles aan om de klant blij te maken. Door de snelle levertijd is je pakket zo binnen, voorzien van leuke tekstjes waardoor je het alleen maar sneller wilt uitpakken. Inclusief een fijn retourbeleid: waarom zou je nog naar de winkel gaan? Toch willen consumenten vragen kunnen stellen aan medewerkers, net als in de winkel. Chat en in-app messaging kunnen daarbij een grote rol spelen.

Voordelen van chat en in-app messaging voor klanten

Klanten krijgen via de chat vaak veel sneller antwoord dan via andere kanalen, zoals E-mail of telefoon. Daarnaast hoeven ze niet te wachten op het antwoord, omdat ze tussendoor hun eigen dingen kunnen doen. Ze hoeven ook niet per se thuis te zijn om contact op te nemen, want het chatten kan overal. Verder is chatten anoniem; er hoeft geen naam onder een e-mail geschreven te worden of een nummer worden doorgegeven voor een telefoongesprek. Tegelijkertijd is een chat heel persoonlijk, omdat de klant met een medewerker praat die hem een antwoord op maat geeft en daarbij een persoonlijke ervaring kan geven.

Voordelen van chat en in-app messaging voor bedrijven

Voor bedrijven is het ook fijn om korte communicatielijnen te hebben met klanten. In de reis die de klant aflegt van kennismaking met het product/dienst tot de aankoop ervan, kan de chat en in-app messaging worden ingevoerd. Zo wordt de gebruiker krachtiger betrokken en blijft hij ook meer betrokken. Daarnaast kan er waardevolle data worden gewonnen met behulp van software. Per chat kan een individueel klantdossier worden opgebouwd wat handig kan zijn voor latere communicatie met de klant via de klantenservice, marketing of verkoopafdeling.

Chat en in-app messaging binnen jouw bedrijf

Het dialoog aangaan met de klant via de chat en in-app messaging biedt kansen en is tegenwoordig haast onmisbaar, maar onderschat het kanaal niet. Voordat je investeert in een chat en in-app messaging moet je de juiste mensen en middelen beschikbaar hebben voor de afhandeling van de verzoeken. Heb je dit gereed, dan kan de chat en in-app messaging een hele waardevolle toevoeging zijn aan de beleving van de klant in jouw bedrijf.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!