Branding Trends 2018

Het nieuwe jaar is begonnen, 2018 is een jaar met komende en blijvende trends in branding. In dit nieuwsbericht zullen een aantal trends onder de loep worden genomen. Welke nieuwe trends ontstaan er in 2018? Welke zijn interessant voor jou organisatie? Welke al bekende trends zullen blijven en welke veranderingen zullen deze doormaken?

 

Het betekenisvolle merk

Waarom online marketing

De eerste trend is een wel bekende trend namelijk Purposeful Branding. Purposeful Branding, ofwel betekenisvol je merk neerzetten, wordt gezien als iets wat het eigen belang overstijgt en maatschappelijke resultaten aanjaagt. Een goede purpose dient zowel het merk, de mensen als de maatschappij in het totaal. Uiteindelijk draait een betekenisvol merk er om ‘waarom’ het merk bestaat. En als daar ook een maatschappelijke kant aan zit, des te beter, maar niet noodzakelijk. Veel marketingprofessionals zijn er druk mee, maar worstelen met de spagaat tussen de dagelijkse druk op de resultaten en de wens om bij te dragen aan een groter ideaal. Purposeful Branding gaat in de praktijk dan ook vaak niet verder dan tijdelijke, mooie campagnes en het steunen van wat goede doelen.

 

Brand Culture

Omdat Purposeful Branding steeds meer aandacht neemt zal de theorie van ‘brand culture’ meer belangstelling krijgen. De theorie van brand culture gaat over de wensen en verlangens van de onderneming en zijn medewerkers. Deze wensen en verlangens zijn te creëren in een insererende omgeving die de brug slaat tussen de aspecten. Het blijkt sowieso dat de nieuwe generatie medewerkers veel waarde hechten aan de mate waarin hun werk betekenisvol is en ze trots kunnen zijn op de ondernemingen waar ze voor werken. Bedrijven moeten dus zinvol zijn en zingeven zodat mensen er met veel zin hun talent en tijd aan besteden.

De merkplek

Op dit moment wordt er door merken in onze Brand Society betekenis aan producten, diensten, organisaties gegeven. De klassieke onderverdeling in fabrikanten-, retail-, on- en offline-merken is achterhaald. Een sterk merk herken je meteen: purpose. Het gaat steeds meer om de totale customer journey/experience en design thinking. Hiermee wordt er ook door merken betekenis gegeven aan hoe wij de maatschappij en de wereld beleven.

Daarnaast maken de klassieke online giganten de draai naar fysieke omgevingen. Hoe meer digitaal de consument wordt, des te meer er waarde wordt gehecht aan fysieke ervaringen. Merken kunnen hier een groot voordeel uit halen.

 

Het stadsmerk

De laatste jaren strijden steden wereldwijd voor de beste bedrijven, medewerkers, inwoners en de mooiste evenementen. Door de strijdt ontstaat er steeds meer aandacht voor citybranding. Waarbij er ook steeds meer strategisch aandacht is voor de integrale ontwikkeling van steden. Waaronder de volgende punten in de aandacht wordt gebracht; concepten, als merken, in relatie tot al hun functionaliteiten en stakeholders. Steden zijn vruchtbare gronden voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën voor de toekomst.

Smartmerk

Beter luisteren, ons beter leren kennen, meer persoonlijk communiceren en reageren, ons leven vergemakkelijken, interessanter en productiever maken, enzovoorts. Is al een tijd belangrijk maar nu is het een must om op een relevante manier technologie weten te integreren in haar customer experience, ‘every time, anywhere’.

 

Convident

Convident is een full-service webbureau blijft zelf up to date met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstig gerichte website, webshop, app?

Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!