Vraag een gratis SEO consult aan
Hogere conversie; Meer telefoon of e-mails; Offerte aanvragen; Hogere omzet. De marketeers van Convident gaan graag de uitdaging aan!
Google Analytics is een tool van Google. Met deze gratis tool kan je aan de hand van uitgebreide statistieken inzicht krijgen in je bezoekers.
Wat is Google Analytics ?
Google Analytics geeft je een uitgebreid inzicht in de bezoekers van je website. Zo krijg je aan de hand van de statistieken inzicht in de hoeveelheid bezoekers, het gedrag en hoe ze op je website zijn terechtgekomen. Om gratis gebruik te kunnen maken van deze tool dien je in het bezit te zijn van een Google-account. Om ervoor te zorgen dat je gegevens worden bijgehouden in de statistieken is het van belang dat je een trackingcode van Analytics in de broncode van je website plaatst. Door middel van deze code kunnen de activiteiten van je bezoekers worden bijgehouden. Ook kan je Google Analytics gemakkelijk instellen door middel van een plugin in WordPress.
Naast het verkrijgen van inzicht in de bezoekers van je website, kun je met Google Analytics nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld doelen instellen voor conversies, maar ook je webshop inrichten met het e-commerce onderdeel. Daarnaast kun je ook je Analytics account koppelen met Google Adwords, Google Tag Manager en Google Search Console om zo over nog meer informatie te beschikken.
De informatie die wordt verzameld wordt in vier niveaus gerangschikt, namelijk:
- Gebruikers niveau: de acties van een gebruiker
- Pagina niveau: elk uniek bezoek
- Sessie niveau: individuele pagina die bezocht is
- Gebeurtenis niveau: klikken op call to action’s
Welke informatie krijg je met Google Analytics?
Met Analytics kun je veel verschillende informatie krijgen. Om deze informatie te clusteren, is het verdeeld in een aantal groepen, namelijk: doelgroep, acquisitie, realtime, gedrag en e-commerce en conversies. Met deze informatie krijg je een goed inzicht in de bezoekers van je website. We zullen elke groep hieronder kort toelichten.
Doelgroep: Google kan de demografische gegevens van een bezoeker meten, nog voordat deze je website bezoekt. Hierbij kun je denken aan geslacht of leeftijd, maar ook welke taal ze spreken, waar ze vandaan komen en vanaf welk apparaat.
Acquisitie: Met deze informatie kun je achterhalen hoe bezoekers je website hebben gevonden. Is dit via de organische wijze of via een advertentie op bijvoorbeeld Facebook.
Realtime: Hieronder vind je de gegevens van mensen die op dit moment je website bezoeken.
Gedrag: Google geeft je hierbij informatie over hoe een bezoeker je website gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezochte pagina’s of hoe lang ze op een pagina zijn geweest.
E-commerce en conversie: Een conversie betekent dat iemand een doel heeft bereikt op je website, zoals het plaatsen van een bestelling. Indien je over een webshop beschikt is het verstandig om de e-commerce tracking te gebruiken.
Onze SEA-specialisten helpen je graag bij het opzetten van een Google Analytics strategie.
Projecten / Cases
Deze projecten hebben we in samenwerking met onze opdrachtgevers recent mogen ontwikkelen


Al onze begrippen
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z