Vraag een gratis SEO consult aan
Hogere conversie; Meer telefoon of e-mails; Offerte aanvragen; Hogere omzet. De marketeers van Convident gaan graag de uitdaging aan!
Benchmarking is een techniek om de digitale prestaties van een organisatie te evalueren. Benchmarks zijn de referentiepunten die je gebruikt.
Wat is benchmarking?
Benchmarking is een techniek waarbij je de prestaties van een organisatie gaat vergelijken. Benchmarks zijn hierbij de referentiepunten waarmee je kunt zien hoe de organisatie presteert. Doet de gekozen strategie goed zijn werk? Of moet de strategie worden bijgesteld om zo nog betere resultaten te behalen?
Benchmarking kun je opdelen in twee categorieën, namelijk: intern en extern. Bij interne benchmarking vergelijk je de interne structuur van de organisatie. Hierbij kun je denken aan de processen binnen de organisatie. Bij externe benchmarking vergelijk je het eigen merk met dat van de concurrentie of de gehele sector.
Voordat je aan de slag kunt met benchmarking, is het wel van belang dat je een aantal grondslagen weet. Zo is het allereerst belangrijk dat je goed het bedrijf kent. Welke sterke en zwakke punten kent de organisatie? Vervolgens is het ook van belang om de sterke en zwakke kanten van de concurrentie te kennen. Ook moet je ervoor zorgen dat je de beste werkwijzen toepast en superioriteit gaat bereiken. Zo kun je zorgen voor een succesvolle benchmarking.
Hoe werkt benchmarking?
Voor benchmarking is het van belang om voldoende data te verzamelen. De data die je gaat verzamelen is afkomstig van de marketingactiviteiten die je het meeste gebruikt. Vaak zijn dit social media kanalen en emails. Aan de hand van de verzamelde data maak je een analyse. En zo bepaal je welke verbeteringen doorgevoerd moeten worden. Vervolgens kun je op basis van deze analyse de website gaan optimaliseren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je nog betere resultaten gaat behalen. Resultaten die je wilt behalen zijn:
- Hogere conversies
- Het genereren van meer organisch verkeer
- Het verlagen van de kosten
- Het efficiënter inrichten van processen
Het benchmarkingsproces bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het selecteren van een object dat je gaat analyseren en vergelijken. Vervolgens kies je een bedrijf uit waarmee je wilt gaan vergelijken. Daarna ga je de gegevens verzamelen. Bij de vierde stap ga je vaststellen waar en waarom prestaties achterblijven. En tot slot leg je je bevindingen vast en voer je verbeteringsmaatregelen uit.
Bij zoekmachineoptimalisatie wordt er veel gebruik gemaakt van benchmarking. Hierbij worden de SEO benchmarks vergeleken met die van de concurrentie. Het eerste belangrijke referentiepunt zijn de zoekwoorden. Hierbij moet je kijken welke zoekwoorden goed presteren. Het tweede referentiepunt die bij SEO belangrijk is, is het technische gedeelte. Denk hierbij aan de laadsnelheid van de website en de mobiele compatibiliteit. Tot slot is een backlink analyse van belang bij benchmarken. Hierbij ga je de resultaten van relevante links op je website vergelijken met die van de concurrenten.
Voordelen
Benchmarking kent een aantal voordelen. Allereerst krijg je vroegtijdig een waarschuwing bij concurrentienadelen. Ten tweede creëert het draagvlak bij verandering. Ten derde kan het je medewerkers motiveren. En tot slot kun je kosten besparen doordat je met nieuwe inzichten komt.
Projecten / Cases
Deze projecten hebben we in samenwerking met onze opdrachtgevers recent mogen ontwikkelen


Al onze begrippen
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z