Nieuwe extensie Google Ads: Beeldextensies

Wellicht is het je al opgevallen, maar sinds kort is het mogelijk om afbeeldingen toe te voegen aan search advertenties. Door gebruik te maken van beeldextensies kan je deze toevoegen. Hoe gaaf is dat! Voorheen was het grote voordeel van Shopping advertenties dat je het product al kon zien. Nu is het dus ook mogelijk om een sfeerimpressie of het product al te laten zien bij zoekadvertenties. Ik vertel je graag meer over de nieuwe functie in deze blog.

Wat is een beeldextensie?

Een beeldextensie is een nieuw type extensie die adverteerders kunnen toevoegen aan hun search advertenties in Google. Wat je in feite dan doet is extra informatie toevoegen in de vorm van een afbeelding. Zo kan je de consument alvast het product laten zien of een sfeerimpressie geven van je winkel. Dit zorgt er tevens voor dat je advertenties visueel aantrekkelijker zijn om op te klikken. Hieronder een voorbeeld van een advertentie met beeldextensie: 

beeldextensie

We hebben dit bij een aantal klanten al kunnen testen en het zorgt voor een hogere CTR in vergelijking met advertenties zonder beeldextensie. Bij sommige campagnes zien we een stijging tot wel 100% in het aantal klikken. 

Voordelen van een beeldextensie

Het gebruik van beeldextensies brengt een aantal voordelen met zich mee. 

  • Het grootste voordeel wat wij merken is de visuele aantrekkelijkheid van een advertentie. Dat resulteert in hogere CTR’s. Visuele content is tegenwoordig erg belangrijk bij de consument en door gebruik te maken van beeldextensies kan je hier goed op inspelen.
  • Een ander voordeel van beeldextensies is dat je meer opvalt tussen de andere advertenties. Door het toevoegen van een afbeelding zorg je ervoor dat je advertenties meer de aandacht vangen van consumenten ten opzichte van advertenties zonder afbeelding.
  • Het levert extra mogelijkheden voor A/B testen. Wij marketeers houden van A/B testen om tot de meest ideale advertentie te komen. Beeldextensies zorgen voor extra mogelijkheden om te optimaliseren. Je kan meerdere varianten gebruiken van tekst in combinatie met afbeeldingen om zo tot de ideale samenstelling te komen. 

Wil jij ook gebruik maken van beeldextensies, maar geen idee hoe? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder. Ook als je nog op zoek bent naar een betrouwbare en goede partner op het gebied van online marketing dan helpen wij je graag verder.


Chris
Online marketeer