A/B Testen: Wat is het en hoe pas je het toe?

A/B testen wordt gebruikt voor conversie optimalisatie doeleinden. Met A/B testen worden er twee varianten van een (landings)pagina naast elkaar online gezet en ontvangen elk 50% van het verkeer. Op deze manier kan je testen welke pagina variant het beste presteert en op basis van die data keuzes maken.

Hoe voer je een A/B test uit?

Een A/B test kan je op verschillende manieren uitvoeren:

Wanneer je een campagne opzet in Google Ads, kan je meerdere advertenties maken met verschillende landingspagina’s. Dit is een makkelijke manier om direct te zien welke landingspagina het beste presteert.

Met Google Optimize kan je eenvoudig A/B testen uitvoeren en ook direct alles koppelen met andere tools van Google, zoals Analytics en Ads.

Het gebruik van VWO is niet gratis, maar ze bieden wel een proefversie aan. VWO is een van de beste tools voor A/B testen. Het testen met VWO vergt iets meer tijd en kennis dan bijvoorbeeld via Google Ads, maar zodra je de tool onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Past A/B testen bij jouw website?

Nu is het bij A/B testen heel erg van belang dat je genoeg verkeer krijgt naar je website om een goede test te doen. Nieuwsgierig of jij in aanmerking komt of zoek je een andere manier om je conversie te optimaliseren? Wij helpen je graag verder.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!