6 redenen om te adverteren op Facebook

Social Media is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, laat staan Facebook. Facebook is ruimschoots het grootste sociale netwerk van dit moment, met een marktaandeel van 62% in Nederland (cijfers uit december 2018). Genoeg reden om je eens te verdiepen in het adverteren op Facebook dus.

Sociale media moeten deel uitmaken van de digitale marketingstrategie van elk bedrijf. Het is een belangrijke manier om inhoud te delen, links te bouwen en betrokkenheid te stimuleren. Je mist echter veel potentie wanneer sociale media alleen ingezet wordt voor organisch verkeer. Met Facebook advertising kan je vaak nog veel meer bereiken. Omdat Facebook voornamelijk ingezet wordt om lokaal mee te adverteren vallen de kosten ook ontzettend mee! Laten we eens kijken naar 6 redenen waarom jouw onderneming ook zou moeten beginnen met Facebook advertising.

  • Facebook advertenties zijn betaalbaar. Adverteren op Facebook kan zoveel kosten als je zelf wilt. Je kunt hierbij een dag budget instellen of een looptijdbudget. Dit is het bedrag dat je wilt spenderen over een gehele periode, ideaal als je er geen omkijken naar wilt hebben dus.
  • Je doelgroep zit op Facebook, of het nu gaat om B2C of B2B. De kans is vrij groot dat je doelgroep op Facebook zit. Daarnaast brengen mensen gemiddeld 40 minuten per dag door op het platform en zijn er zo’n 4,9 miljoen Nederlandse gebruikers op te vinden. Daarnaast bereik je potentiële klanten wanneer ze thuis zijn en ontspannen op de bank zitten.
  • Je kunt heel gericht adverteren op Facebook. Dit kan op basis van interesses, demografische gegevens, recente aankopen of gebeurtenissen in het leven.
  • Het is mogelijk om met Facebook retargeting in te zetten. Retargeting wordt ingezet wanneer bezoekers op jouw website zijn gekomen en zich oriënteren met een doel, bijvoorbeeld het kopen van een product. Deze bezoekers zullen vervolgens een advertentie te zien krijgen op een website die zij op dat moment bezoeken.
6 redenen om te adverteren op Facebook
  • De advertenties zijn eenvoudig in te stellen op Facebook vooral als je goed bent in het bewerken van foto’s. Het kan echt een vervelende klus worden, voornamelijk wanneer je veel advertenties in één keer wilt plaatsen maar het is goed te doen. Ondanks dat het eenvoudig is om een advertentie aan te maken, is het wel in hoge mate aanpasbaar.
  • Bij het aanmaken van een advertentie is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Wanneer je een CTA-knop (Call To Action) in je advertentie verwerkt kan deze op verschillende manieren toegepast worden. Zo kan er aangezet worden om: Nu boeken, contact opnemen, downloaden, aanmelden en meer informatie. Facebook advertenties zijn dus niet alleen geschikt om een product te verkopen maar kunnen ook ingezet worden om je naamsbekendheid te vergroten.

Adverteren op Facebook is een zeer goede manier om je bereik op het sociale platform te vergroten. Bovendien spelen Facebook advertenties een rol in je algehele digitale marketing door de bekendheid van je merk te vergroten, leads aan te trekken en je verkopen te doen stijgen.

Sluit dit verhaal aan bij je verwachtingen die je had bij het adverteren op Facebook, maar heb je geen tijd om dit zelf allemaal uit te zoeken? Wij hebben voor verschillende klanten succesvolle Facebook campagnes opgestart. Wil je meer informatie over het adverteren op Facebook? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!


Sander
Online marketeer