5 manieren om zelf je bezoekersaantallen te verhogen

Het doel van een kwalitatief goede website is vaak het binnenhalen van nieuwe handel. Hiervoor moet je online presentatie overeenkomen met de beleving die de potentiële klant heeft wanneer zij met jou in gesprek is. Dit zijn onderdelen die tijdens het webontwikkelingstraject meegenomen dienen te worden. Als dit goed verlopen is staat er een pareltje van een website klaar. Tijd voor de volgende stap, bezoekers op uw website! 

Hierbij geven we 5 manieren om zelf de bezoekersaantallen van jouw website te verhogen.

1. De content onder handen nemen

Een mooie manier om extra bezoekers te krijgen is via zoekmachines. Deze zoekmachines komen regelmatig langs op jouw website en scannen de pagina’s. Aan de hand van wel 200 punten bekijken ze welke positie je website zal krijgen in de resultaten. Hoe hoger de positie, hoe meer bezoekers. Hierbij is enkel de top 10 interessant voor jou als bedrijf en het liefst de top 3. Een duidelijke strategie voor zoekmachine optimalisatie is dan ook van essentieel belang.

Eén van die 200 punten waar de zoekmachines naar kijken is duidelijke en informatieve content. Dit bestaat zowel uit teksten als afbeeldingen. Elke pagina wordt bekeken en krijgt zijn eigen positie in de zoekmachine. Per pagina is het van belang een eigen doel te stellen.

Voorbeeld:

Bloemenwinkel Lelie heeft – naast de boeketten die verkocht worden in de winkel – een extra dienst, namelijk Trouwboeketten maken. Van belang is het daarom om deze dienst afzonderlijk te beschrijven op een losse pagina. Op http://www.bloemenwinkellelie.nl/trouwboeketten is er daarom een speciale pagina aangemaakt die alle informatie biedt over deze losse dienst.

Vanuit de markt krijgt Bloemenwinkel Lelie de vraag of er ook boeketten bezorgd kunnen worden. Een extra dienst wordt toegevoegd, tijd voor een nieuwe pagina. Op http://www.bloemenwinkellelie.nl/bloemen-bezorgen wordt duidelijk beschreven welke mogelijkheden er zijn om bloemen te laten bezorgen. Een nieuwe pagina in de zoekmachine op een nieuw zoekwoord. Een extra kans om bezoekers op uw website te krijgen.

2. Linkbuilden: De relaties van uw website

Naast content bekijken zoekmachines dus nog naar 199 punten. Een ander aspect hiervan is het aantal relaties wat u in uw website portfolio heeft. Concreet betekent dit; hoeveel websites hebben een link naar jouw website. Soms kan het gemakkelijk zijn om extra links naar je website te verkrijgen, denk hierbij aan de sportclub waar je sponsor van bent of een collega onderneming. Maar hiermee zal je waarschijnlijk slechts een paar links verkrijgen. Snelle stappen maken kan door je aan te melden bij startpagina’s of bedrijfsindexen. Let hier wel bij op, teveel wordt niet geaccepteerd door de zoekmachine. Een paar plekken waar je gemakkelijk je link kan plaatsen:

  • Startpagina.nl. Meld je link aan op een startpagina over jouw onderwerp. Voor Bloemenwinkel Lelie kan dit zijn: https://bloemisten.startpagina.nl/.
  • Bedrijvengidsen. Voeg gemakkelijk jouw bedrijf toe, vaak mag je hier een link bij laten plaatsen.
  • Collega bedrijven in de buurt. Vraag collega’s om een link te plaatsen naar je website.
  • Leveranciers. Vraag leveranciers uw website te plaatsen als verkooppunt.

3. Google Places: Staat u op de kaart?

In Nederland is de meest gebruikte zoekmachine die van Google. Al jaren heeft Google het grootste marktaandeel en de verwachting is dat dit nog wel even zo zal blijven. Wanneer we dus spreken van het optimaliseren voor de zoekmachine bedoelen we eigenlijk Google.

convident-zoekmachine-optimalisatieGoogle heeft als doel de bezoeker een zo goed mogelijk resultaat aan te kunnen bieden. Wanneer we zoeken naar een bloemist in Groningen is het dan ook gemakkelijk dat de resultaten op een kaart zichtbaar zijn. Google Places biedt de basisinformatie over het bedrijf. Als eigenaar van het bedrijf kun je het bedrijf claimen. Je krijgt de mogelijkheid extra informatie toe te voegen zoals uw openingstijden, afbeeldingen, korte introductie en je website. Hierdoor geef je Google meer informatie over je diensten waardoor de kans dat je gekoppeld wordt aan de juiste zoekopdrachten groter is.

Zoals je in de afbeelding kunt zien geeft Google de resultaten erg hoog in de resultaten weer. Een must voor elk bedrijf.

Aanmelden voor Google Places doet u op de volgende link: https://www.google.nl/mijnbedrijf

4. Wees sociaal

Social media is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Met 9 miljoen gebruikers in Nederland is Facebook het grootste social media platform waar u zich op zou kunnen richten. Een bedrijfspagina aanmaken is gratis en gemakkelijk zelf op te zetten. Je hebt zelf wel een Facebook-account nodig. Social media leent zich uitstekend om op een goedkope manier acties en aanbiedingen kenbaar te maken.

Probeer op social media de interactie aan te gaan met je klanten. Daag ze uit om te reageren of jouw website te bezoeken.

Voorbeeld:

Fout: “Bloemstukken geleverd bij trouwerij in Winsum”. Deze zin daagt niet uit om een reactie achter te laten. Een betere variant zou kunnen zijn: “Prachtige bloemstukken geplaatst bij de trouwerij van Ron en Kim. Wat vinden jullie ervan?”.

5. Adverteren: direct resultaat

Adverteren blijft een mogelijkheid om je bedrijf of website onder de aandacht te brengen. Op internet is het mogelijk op websites met veel potentiële klanten een banner te plaatsen. Voor Bloemenwinkel Lelie kan het bijvoorbeeld interessant zijn om een plaatsing op http://www.trouwen.com/ te huren.

sea-convidentEen andere mogelijkheid zijn betaalde advertenties in Google. Zeker bij nieuwe websites zullen de posities in de zoekmachine eerst tegenvallen. Een hoge locatie heeft tijd en aandacht nodig. Wanneer je direct bovenaan wilt staan, kun je de advertentiemogelijkheden van Google gebruiken. De kosten zijn afhankelijk van het aantal clicks op je bericht. Van belang bij het uitvoeren van een advertentie op Google zijn de kosten per verkoop. Houdt goed in de gaten hoeveel bezoekers je nodig hebt per verkoop en bekijk of de kosten van het adverteren in verhouding staan met je marge.

Alle bovenstaande manieren doorgevoerd? Maar nog steeds niet tevreden met het aantal aanvragen via uw website? Samen kijken we naar een specifieke strategie voor jouw organisatie. Altijd met je budget en doel in ons achterhoofd.