5 linkbuilding tips voor jouw website!

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere websites naar jouw website. De methode is er om websites hoger in de ranking van Google te krijgen. Dit is dus erg belangrijk voor de online vindbaarheid van jouw website. Daarnaast wordt een link naar een andere pagina voornamelijk gezien als een blijk van vertrouwen in de pagina. Lees snel verder voor onze linkbuilding tips!

Intern en extern

Er zijn twee verschillende manieren waarop linkbuilding gebruikt kan worden. Allereerst heeft een website interne linkbuilding. Interne linkbuilding wordt gebruikt voor het navigeren op jouw website. Daarnaast bestaat er externe linkbuilding, hierbij gaat het om de links die naar jouw website toe verwijzen of die op jouw website verwijzen naar externe websites. Bij externe linkbuilding is het van belang dat de links van kwaliteit zijn, want de waarde van jouw website hangt af van de kwaliteit van de links.

Wat kan je zelf doen voor waardevolle links?

Het verzamelen van links is een tijdrovend proces. Het is aan te raden om linkbuilding uit te besteden aan een specialist zoals Convident. Er zijn verschillende manieren om aan de juiste links te komen. Hieronder staan een aantal methodes van linkbuilding die wij aanraden!

1. Doelgroep

Ga naar de websites waar jouw doelgroep zich op bevindt. Als jij bijvoorbeeld een schilder bent ga op zoek naar websites waar schildertechnieken aan bod komen. Stuur een vriendelijk mailtje naar de eigenaar van de website en vraag hierin of zij links willen ruilen.

2. Startpagina’s

Bekijk startpagina’s van het onderwerp van je website en vraag of de eigenaar een link wil ruilen. Dit is één van de makkelijkste manieren om aan links te komen, echter zijn startpagina links meestal minder waardevol dan andere websites.

3. Gast bloggen

Wanneer je gaat gast bloggen, op een andere website een blogberichtje plaatsen, zorg voor een link in de tekst. Deze links zijn redelijk lastig te verkrijgen en kosten ook meer moeite omdat je het bericht moet schrijven. Toch zijn deze links zeer waardevol voor Google en dus de moeite waard.

4. Infographics

Een bericht op je website of in een gastblog met daarbij een infographic is een handige manier om links te verzamelen. Tevens is het een makkelijke handeling om de infographic delen op bijvoorbeeld je social mediakanalen. Mensen vinden visuele informatie fijn tussen de tekst en wordt hierom dan ook vaker op geklikt.

5. Concurrenten

Kijk eens naar wat jouw concurrenten doen. Welke links hebben de concurrenten op de website en bekijk of dit ook waardevolle links voor jou zijn.

Meer informatie?

Wil jij graag een website laten maken en die geoptimaliseerd hebben door linkbuilding en SEO? Laat Convident je verder helpen. Wij bouwen jouw website en zorgen dat hij goed vindbaar wordt! Lees verder op onze website voor alle mogelijkheden.

Je kunt ons bereiken op 050 – 553 23 34 en natuurlijk via onze contactpagina op de website www.convident.nl/contact.