4 tips van Convident voor het inrichten van winkelpagina’s van je webshop

Op bijna elke webshop is wel een pagina te vinden die meer informatie biedt over de fysieke winkels van de desbetreffende webshop. Vaak staat er te weinig informatie op deze pagina’s zoals bijvoorbeeld alleen het adres en de openingstijden. Dit is zonde want er zou veel meer mee gedaan kunnen worden.

Tip 1: Contactgegevens

Het is erg belangrijk dat de contactgegevens van de winkel genoemd worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld adres, bedrijfsnaam, e-mail en telefoonnummer. Om ervoor te zorgen dat je contactgegevens goed gevonden in online zoekmachines, is het belangrijk dat deze gegevens opgemaakt worden als gestructureerde data. Op deze manier wordt de data goed begrepen en wordt je vaker gevonden in online zoekmachines!

Tip 2: Een kaart van alle fysieke winkels in Nederland

Om ervoor te zorgen dan klanten meer weet krijgen van je fysieke winkels, is het erg verstandig om een kaart te laten zien met al je fysieke winkels in Nederland. Het beste is om de locatie van de huidige winkel te laten opvallen door een andere kleur te geven. Op deze manier kunnen bezoekers erg makkelijk zien waar nog meer winkels van de webshop vlakbij zijn.

Tip 3: Routebeschrijving

Wanneer er winkels zijn die bijvoorbeeld buiten het centrum van een stad of dorpje liggen, kan een routebeschrijving erg handig zijn. Ook is dit erg goed voor de resultaten in zoekmachines. Wanneer mensen bijvoorbeeld zoeken naar de producten die je verkoopt en de plaatsnaam, is de kans groter dat ze jouw bedrijf vinden in de zoekresultaten.

Tip 4: Openingstijden

Het is erg belangrijk dat de reguliere openingstijden gevonden kunnen worden. Buiten de reguliere openingstijden, zijn er ook speciale openingstijden zoals bijvoorbeeld koopzondagen en koopavonden. Ook deze uitzonderingen dienen genoemd te worden. Tot slot is het erg handig om hier aan te geven wanneer je dicht bent op feestdagen zoals oud en nieuw en kerst.

Nog een aantal vragen over het inrichten van je winkelpagina’s op je webshop, of benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van een webshop? Twijfel dan niet en neem contact op met Convident via 050-553 23 34!