10 tips van Convident voor een converterende landingspagina

Voor een goede conversie is een krachtige landingspagina van essentieel belang. Het doel van een landingspagina is in feite het overtuigen van jouw dienst of product om en de desbetreffende bezoekers aan te sporen tot actie. Een goede landingspagina overtuigt, is overzichtelijk, wekt vertrouwen en is toegankelijk. Tot slot moet een landingspagina een sterke call-to-action bevatten. Omdat er toch veel websites zijn die de mist ingaan bij het opstellen van hun landingspagina’s, geeft Convident een aantal tips!

  1. Het conversieformulier dient zo kort mogelijk te zijn

Wanneer het conversieformulier relevant is en niet te lang, zullen bezoekers meer converteren via je landingspagina. Wanneer het aanbod van de bezoeker goed overeenkomt met het conversieformulier, zullen het aantal conversies het hoogst zijn. Vraag dus niet teveel informatie en vertel de bezoekers ook waarom ze deze informatie moeten achterlaten.

  1. Zorg voor voldoende rust op de landingspagina

Dit betekend dus dat het erg goed is om de landingspagina even op te schonen zodat er zo min mogelijk afleiding is. Op deze manier kunnen de bezoekers zich beter focussen, en komen de call-to-actions beter tot hun recht.

  1. De call-to-actions dienen centraal neergezet te worden

Een duidelijke call-to-action is een must voor een goede landingspagina. Een call-to-action bestaat uit niet teveel woorden, valt erg op en is gericht op actie. Het is ook belangrijk dat de bezoeker niet wordt geconfronteerd door teveel call-to-actions. Hierdoor raken de bezoekers in de war en wordt het keuzeproces benadeeld.

  1. Zorgt dat de bezoeker het vertrouwd

Het is erg belangrijk dat je vertrouwen wekt bij bezoekers wanneer ze je landingspagina bezoeken. Vertrouwen wekken kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Keurmerken en logo’s zijn hier een goed voorbeeld van. Vertrouwen is erg belangrijk in de besluitvorming van bezoekers.

Heb je nog vragen over landingspagina’s of ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft sterke landingspagina’s? Dan kun je altijd telefonisch contact opnemen via 050 553 2334. De medewerkers van Convident staan altijd klaar om je te helpen!